Camera Deputaților a adoptat prelungirea termenului de depunere a raportului de progres de către beneficiarii Măsurii 1 și Măsurii 2, până la 30 aprilie

0
513

farmec.ro
carturesti.ro%20
Modificarea Ordonanței de Urgență nr. 130/2020 s-a aflat în procedură legislativă în Parlamentul României, urmârindu-se repunerea în termen a beneficiarilor care au depășit perioada limită de transmitere a raportului de progres, respectiv 90 de zile pentru Măsura 1 – Microgranturi și 180 de zile pentru Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru. Termenul începe odată cu efectuarea plății ajutorului financiar.

Dacă termenul este depășit, conform cadrului legal în vigoare, beneficiarii sunt nevoiți să returneze granturile acordate, fiind declanșată astfel procedura de recuperare a ajutorului acordat împreună cu dobânzile aferente.

În acest moment, aproximativ 3.900 de beneficiari ai Măsurii 1 nu au îndeplinit toate obligațiile din contract, aplicându-se sancțiunea de rambursare a granturilor în valoare de 2.000 euro, precum și alți aproximativ 3.330 de beneficiari ai Măsurii 2.

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului: „Camera Deputaților a adoptat prelungirea termenului de depunere a raportului de progres de către beneficiarii Măsurii 1 și Măsurii 2, până la 30 aprilie”.

Miercuri, 30 martie a.c., actul normativ a fost trimis la Președintele României spre promulgare.


Mangalia News, 31.03.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply