Cristian Radu: „Toți locuitorii din Mangalia vor circula gratuit cu autobuzele electrice, în extrasezon” [VIDEO]

0
1213

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre autobuzele electrice achiziționate pe fonduri europene. Valoarea lor se ridică la suma de 10 milioane de euro. Vorbim despre un proiect ambițios, unic în Dobrogea și printre puținele de acest tip în România.

Precizăm că acestea au fost achiziționate în luna iulie a anului trecut. Acum urmează a se concretiza următorii pași, stații de încărcare și construirea unui garaj pentru care administrația locală din municipiul Mangalia a depus deja un memoriu de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța.

„Sunt achiziționate deja zece autobuze electrice, vorbim despre un proiect pe fonduri europene de 10 milioane de euro și în cadrul acestui proiect sunt mai multe etape. Prima etapă, achiziționarea acestor autobuze electrice, după care stațiile de încărcare. Avem de făcut un garaj, avem de asfaltat faleza din Cap Aurora, tot pe acest proiect și din ce mi-au spus colegii, pentru că facem ședințe săptămânale privind aceste proiecte pe care trebuie să le finalizăm cât mai repede, la data de 1 iunie ar trebui să pornească deja. Vom circula pe ruta Mangalia- Olimp și așa cum am spus în 2016 că absolut toți locuitorii Mangaliei vor circula gratuit în perioada 15 septembrie- 15 iunie, dar pe perioada verii toată lumea va plăti. Nu a fost stabilit un preț al biletului, dar va fi unul suportabil, pentru că vorbim despre autobuze electrice”, a declarat Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.

Autobuzele produse în Turcia, cu sisteme electrice marca BMW, au o capacitate totală de 36 de locuri, dintre care 22 pe scaune, patru dintre acestea fiind destinate persoanelor cu dizabilități. Autovehiculele sunt acționate complet electric și dotate cu echipamente și sisteme informatice, comunicare și informare audio-video a pasagerilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Loredana MIHAI, focuspress.ro.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply