În Camera Deputaţilor a fost adoptată legea pentru aprobarea cofinanţării Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, de către Banca Europeană de Investiţii

0
440

farmec.ro
carturesti.ro%20

”Mă bucură faptul că, astăzi (15.02.2022, n.red) – la 7 ani de la aprobarea de către Comisia Europeană a proiectelor Spitalelor Regionale de la Craiova, Iasi și Cluj – Camera Deputaţilor a adoptat legea pentru aprobarea cofinanţarii Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, de către Banca Europeană de Investiţii.

Banca Europeană de Investiții este, de altfel, instituția care a realizat studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, încă din 2017. Propunerea legislativă adoptata azi urmează să fie votată de Senat, în calitate de for decizional. La ora actuala, cu mari întârzieri, documentaţia pentru spitalele de la Cluj, Iasi şi Craiova este acum completa: studii de fezabilitate efectuate, amplasamente aprobate, finanţările aferente aprobate.
Asa cum am mai spus in repetate rânduri, implementarea este suta la suta in responsabilitatea autorităţilor naţionale şi locale.

De acum înainte, în opinia mea, Guvernul ar trebui să demareze urgent ultima etapă necesară realizarii spitalelor de la Iași, Cluj şi Craiova: organizarea licitaţiilor şi demararea construcţiilor. Realizarea spitalelor regionale de la Craiova, Iasi și Cluj ar trebui să devină o urgență naţională. Multă sănătate, tuturor!” (Corina Cretu).


Mangalia News, 16.02.2022. (sursa: CorinaCretuEU).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply