ECOTIC: Campanie de colectare cu premii, în Murfatlar și în comunele Cumpăna, Amzacea, Adamclisi și Chirnogeni

0
534

ECOTIC: Campanie de colectare deșeuri electrice în județul Constanța. În perioada 20 – 25 septembrie, locuitorii din județul Constanța sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC, alături de partenerii săi Consiliul Județean Constanța, Primăria orașului Murfatlar, Primăria Comunei Cumpăna, Primăria Comunei Amzacea, Primăria Comunei Adamclisi, Primăria Comunei Chirnogeni, ADI Dobrogea și Vastum Eco organizează campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice în orașul Murfatlar și în comunele Cumpăna, Amzacea Adamclisi și Chirnogeni.

Locuitorii din orașul Murfatlar și din comunele Cumpăna, Amzacea Adamclisi și Chirnogeni au la dispoziție în cadrul campaniei:
1)Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (ex: mașină de spălat, frigider etc). Comanda se va face telefonic la numărul de telefon 0771 006 485.
2) Predare la punctele de colectare (24-25 septembrie):
Murfatlar:
Str. Mihai Eminescu, FN, lângă sala de sport.
Comuna Cumpăna:
Șoseaua Constanței nr. 127 – vizavi de Primăria Cumpăna.
Strada Dacia nr. 1- Platoul Sălii de Sport.
Comuna Amzacea:
Primăria Amzacea – Str. Amzacei nr.25.
Sat General Scărișoreanu – Târg.
Comuna Adamclisi:
Primăria Adamclisi – str. Traian nr. 39.
Comuna Chirnogeni:
Primăria Chirnogeni – str. Primăriei nr. 16 bis.

Fiecare persoană care predă deșeuri electrice de minim 5kg cumulate în Murfatlar și în comuna Cumpăna va fi înscrisă automat la tombola cu premii constând în aparate electrice și electronice.

Fiecare persoană care predă deșeuri electrice de minim 5kg cumulate, în comunele Amzacea, Adamclisi și Chirnogeni va primi un premiu instant – o șapcă.
Una dintre principalele probleme ecologice cu care ne confruntăm, o reprezintă gestionarea deșeurilor.

Obiectivul nostru principal este implementarea și dezvoltarea colectării selective a deșeurilor în Județul Constanța, cu respectarea legislației din domeniu. Reușita implementării “Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor” ține, însă, și de implicarea populației.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În acest sens, împreună cu ADI Dobrogea, Asociația ECOTIC și Vastum Eco am demarat la nivelul județului o campanie de informare, conștientizare și colectare a deșeurilor din categoria DEEE ( deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice).
„Reducerea, recuperarea și reciclarea deșeurilor nu numai că este posibilă, dar este și avantajoasă pentru fiecare dintre noi, pe termen mediu și lung, și reprezintă o formă de manifestare a respectului față de mediul înconjurător și față de viitorul nostru.” declară Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța. Detalii și regulament disponibil pe www.ecotic.ro

Despre ECOTIC:
ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii, transmiteti un e-mail la [email protected]


Mangalia News, 22.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply