Premiile Speciale Radio ProDiaspora – FESTIVALUL BUCHAREST IN MUSIC, 2021

0
986

Premiile Speciale Radio ProDiaspora – FESTIVALUL BUCHAREST IN MUSIC-2021.

Toamna muzicală bucureșteană a început cu un festivalul internațional – BUCHAREST IN MUSIC – 2021, foarte bine orchestrat de organizatori, în persoana doamnei Gabriela Șerban – Managerul Casei de discuri Diva/s Music Production.

Eleganta locație, Hotelul Pulmann – World Trade Center, în sălile sale New York si Congress Hall, a găzduit câteva zile, o susținere de pregătire intensă pre-concurs, de master classes, a tuturor participanților la secțiunea de interpretare, cu antrenori renumiți din străinătate, care au o temeinică pregătire și cunoaștere a capacităților tinerilor de pretutindeni, cu o experiență covârșitoare în antrenarea vocii artiștilor profesioniști – Julian Borghesan (Italia-prezentator și om de radio, colaborator permanent al Rai1, Rai2), Fabrizio Frigeni-Italia (muzician, chitarist, manager și producător artistic al Academiei IMA), Danilo Riccardi- Italia (pianist, compozitor, aranjor, dirijor Orchestra San Remo, Președintele juriului Bucharest in Music), Kalon Rae-UK (cântăreț și compozitor de origine italiană care trăiește la Londra si care are în portofoliu colaborări meritorii cu George Michael, Lionel Richie, Gary Barlow, Cold Play, Take That, Andrea Bocelli, cel care în 2018 a participat în echipa lui Tom Jones la The Voice- UK). Oferta pedagogica pe care au propus-o organizatorii s-a îndreaptat atât către valorizarea aspectelor legate de disciplina studiata -canto-prin organizarea acestor master-classes cât si spre importanta întâlnirii dintre culturi-prin prezenta maeștrilor de canto, muzicienilor, producătorilor, caselor de discuri, artiștilor internaționali, invitaților ce au concertat în gală. Cele două seri de concurs, au adus în fața noastră de la copiii înscriși la secțiunea baby, până la adulți de peste 60 de ani, care au concurat cu o melodie în limba maternă și una în limbă străină.

Fiind un festival cu participare internațională, ne-am bucurat să-i urmărim pe foarte mulți dintre elevii IMA (Academiei Italiene de Muzică), manageriați de Fabrizio Frigeni, dar și interpreți din Polonia și desigur din țara noastră. Din păcate, datorită perioadei pandemice, festivalul și-a amânat de 3 ori perioada de desfășurare și astfel, mulți dintre doritori nu au mai putut fi prezenți, datorită suprapunerii perioadelor în care deja aveau alte concursuri sau angajamente.

Sunt onorată de prezența mea în dublă calitate, de jurat (singurul jurat român) alături de sus-numiții maeștri Danillo Ricardi, Kalon Rae, Fabrizio Frigeni și partener media. Postul nostru de radio a promovat intens această frumoasă manifestare artistică și a oferit trei (3) PREMII SPECIALE unor voci și prezențe diafane în acest concurs. În ordine alfabetică acestea au fost IARINA POPESCU – 7 ani (România), MAYA SUSANU – 14 ANI (România), NATALIA KUBIS – 9 ani (Polonia).

Trebuie amintit faptul că talentata noastră colegă, Teona Răcheriu, ne-a interpretat și la secțiunea Creație, cu mult aplomb și succes, melodia „Tik, Tac, Tik, Tok”, semnată de compozitorul Bela Andrasi, pe versurile scrise de mine. Teona, a obținut deasemenea două meritorii premii – Premiul 3 la secțiunea ei de vârstă – JUNIORI – și unul dintre premiile Casei de Discuri DIVA/s Production, care constă într-un contract de colaborare și promovare internațională oferit de organizatori .

Tânăra Maya Susanu, pe care postul nostru de radio a premiat-o cu PREMIUL SPECIAL, s-a mai bucurat de un Premiul 1 la secțiunea ei de vârstă JUNIORI, iar cele două micuțe ravisante, de la secțiunea BABY, au câștigat în afară de premiile RADIO PRODIASPORA, la egalitate de voturi, PREMIUL 1 la secțiunea lor. La finalul acestui articol, voi menționa lista tuturor premiilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

S-au legat prietenii, s-au făcut promisiuni pentru proiecte viitoare, s-au adăugat pe rețelele de socializare, nume noi în listele tuturor celor prezenți iar Gala de Premiere a fost transmisă în direct prin streaming pe You Tube și Facebook. Festivalul a fost prezentat în limba română de Adelina Borșan (solistă ce a făcut parte din echipele lui Smiley și Loredana Groza la Vocea României in 2016), in limba engleză de Gabriela Maalouf și desigur în limba italiană de Julian Borghesan (Italia-prezentator și om de radio, colaborator permanent al Rai1, Rai2),

A fost o experiență unică pentru toți concurenții, dar, mărturisesc , că și pentru noi, cei din juriu, deoarece, vocile au fost foarte bune și cu un viitor promițător. Mulți dintre concurenți vor fi prezenți lunile următoare în renumitul concurs X-Factor- România.
Vreau, ca o considerație personală, să admir prezența în recital a mai multor voci de excepție – Radu Palaniță (câștigătorul ultimei ediții Românii au talent, recent invitat într-un interviu în ediția nr 14 a emisiunii mele SENS GIRATORIU), Kalon Rae (cântăreț și compozitor de origine italiană care trăiește la Londra, cel care în 2018 a câștigat în echipa lui Tom Jones The Voice- UK si care are în portofoliu colaborări meritorii cu George Michael, Lionel Richie, Gary Barlow, Cold Play, Take That, Andrea Bocelli), Charlize (România – 12 ani) și Valentina Martoucci (Italia, participant San Remo, X-Factor România)

GALA DE PREMIERE _FESTIVALUL BUCHAREST IN MUSIC
EDIȚIA A 4-A – 2021

TROFEUL FESTIVALULUI BUCHAREST IN MUSIC – CLARISSA VICHI (Italia),
PREMIUL CEA MAI BUNĂ INTERPRETARE – CLARISSA VICHI (Italia).

PREMIUL PRODUCȚIE VIDEOCLIP – 5.000 EURO,
GRUPUL LE TESTE DI OZZAK (Italia).

PREMIILE SPECIALE RADIO PRODIASPORA
IARINA MARIA POPESCU (România),
NATALIA KUBIS (Polonia),
MAYA SUSANU (România).

PREMIILE GRANDI EVENTI CASA SAN REMO
1.ALICE OLIVARRI (Italia),
2.CLARISSA VICHI (Italia),
3.DAVIDE CASCINI (Italia).

PREMIILE CASEI DE DISCURI DIVA’s MUSIC PRODUCTION

TEONA RĂCHERIU (România),
ALICE OLIVARI (Italia),
CLARISSA VICHI (Italia).

CREAȚIE

1. CLARISSA VICHI – Un fiore,
2. ARIANNA ROZZO – La Theoria del Chaos,
3. GIADA MICOLLI –Il volo delle 6.

PREMIUL CRITICII – ARIANNA ROZZO

Premiile secțiunii BABBY
PREMIUL 1 – IARINA MARIA POPESCU(Romania)
PREMIUL 1 – NATALIA KUBIS (Polonia)

Premiile secțiunii JUNIORI

1.MAYA SUSANU (România),
2.ELISABETA OTTOLINO (Italia),
3.TEONA RĂCHERIU (România),
3. IRIS RAMILLI (Italia).

Premiile secțiunii ADOLESCENȚI

1. DAVIDE CASCINI (Italia),
2. ALEXIA ȘERBĂNESCU (România),
3. FRANCESCA PAOLILO (Italia).

Premiile SENIORI

1.CLARISSA VICHI (Italia),
2.ALICE OLIVARI (Italia),
3.FRANCESCA RUGERRO (Italia).

PREMIUL BEST INTERNATIONAL VOICE – ABEBA SUARDI (Italia),
PREMIUL BEST ROUMANIAN VOICE- ALEXIA ȘERBĂNESCU,
PREMIUL DE POPULARITATE – MARTINA RIGAMONTI (Italia),
PREMIUL THE BEST VOICE ON THE STAGE – FRANCESCA RUGGIERO (Italia).

PREMIILE JURIULUI PENTRU TALENTE EMERGENTE

1.RICCARDO MAZZI (Italia)
2.ELEONORA CATTANEO(Italia)
3. KINGA LINKENIECI(Polonia)

PREMIUL BEST VOICE OVER 60 – VINCENZO LIBRETTI (Italia).

PREMIILE PENTRU MEMBRII JURIULUI

KALONE RAE – PREMIUL DE EXCELENȚĂ ÎN MUZICĂ,
DANILLO RICARDI – PREMIUL PENTRU ÎNTREAGA CARIERĂ,
CAMELIA FLORESCU – PREMIUL CEL MAI BUN TEXTIER,
FABRIZIO FRIGENI – PREMIUL CEL MAI BUN PRODUCĂTOR,
ADELINA BORȘAN – BEST MC,
ALEX ȘERBAN – BEST SOUND PRODUCTION,
JULIAN BORGHESAN – PREMIUL CELEI MAI BUNE VOCI RADIOFONICE.

Camelia Florescu,
Redactor Radio ProDiaspora.

Citiți și: RADIO PRODIASPORA, partener media – “Rădăcinile Sufletului “ – CARMEN FLORIAN.

MN: Alte articole cu / despre Radio ProDiaspora, partenerul nostru media, puteți vizualiza AICI.


Mangalia News, 21.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply