Festivalul gastronomic și spectacolul folcloric româno-bulgar de la Mangalia [galerie FOTO]

0
645

Primăria Mangalia a organizat, sâmbătă, 11 septembrie, un festival gastronomic și un spectacol folcloric, româno-bulgar, în cadrul unui proiect transfrontalier, care a vizat reabilitarea Pieței Republici, din localitate, precum și a falezei din orașul Balcik. Conform proiectului finanțat cu bani europeni, evenimentul a fost programat odată cu finalizarea lucrărilor la cele două obiective de investiții, situate în Mangalia, respectiv Balcik.

În cadrul festivalului gastronomic, un număr de 10 bucătari români și bulgari au gătit diverse specialități cu produse specifice Mării Negre. Cele peste 1.000 de porții de mâncare pe bază de pește și fructe de mare au fost servite localnicilor și turiștilor prezenți la evenimentul intitulat “Meniul Mării Negre”.

Ulterior, conform programului, pe scena amenjată în Piața Republicii au urcat reprezentanții celor două municipalități, specialiști în turism, biodiversiate, protecția mediului, precum și istorici, care au oferit scurte interviuri despre proiectele cu fonduri UE, evoluția turismului estival, în ultimii ani, precum și despre istoria, biodiversitatea și protecția mediului, în zona Mării Negre.

A doua parte a evenimentului a cuprins spectacolul folcloric transfrontalier, intitulat “Marea Neagră cu maramă și Dunărea cu năframă”, în cadrul căruia, mai mulți artiști români și bulgari au încântat publicul prezent cu cântece și dansuri populare specifice celor două țări. Potrivit organizatorilor și forțelor de ordine, pe tot parcursul zilei, în Piața Republicii au fost prezente peste 2.000 de persoane, turiști și localnici. Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor de igienă și protecție, în zona special amenajată fiind permis accesul doar pentru persoanele care au prezentat dovada vaccinării sau a unui test PCR, respectiv antigen.


Mangalia News, 16.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply