Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării, ediția a II-a, are loc la Crișan, în zilele de 10 și 11 septembrie 2021

0
1065

Între 10-11 septembrie 2021, se va desfășura în localitatea Crișan din Delta Dunării, a doua ediție a Sărbătorii Borșului de Pește. Primăria Crișan si Asociația Delta Dunării (AMDTDD) sunt organizatorii acestui eveniment așteptat atât de către localnici, cât mai ales de către turiștii iubitori de gastronomie delltaică.

“Localitățile comunei Crișan (Crișan, Caraorman și Mila 23) au o îndelungată tradiție înpescuit și pescaturism, fiind printre cele mai ofertante zone turistice din Delta Dunării. Turiștii sunt întâmpinați cu fiecare ocazie, cu ospitalitate de localnici și operatorii din turism, îmbiați cu produsele gastronomice locale, precum și cu vizitarea canalelor și lacurilor din Deltă, iar cazarea este asigurată în pensiuni și hoteluri de la o margaretă la 5 stele. Oferta de vizitare este una deosebită și, ce poate fi mai frumos decât deplasarea cu caiacul sau o vizitare lentă, cu șalupa, a canalelor și lacurilor din împrejurimi, a dunelor de nisip sau a pădurii Caraorman, cu al său Stejar Îngenunchiat, sau Masa Tăcerii. Da, nu este o greșeală de geografie, Caraorman are propria Masă a Tăcerii. Comuna Crișan mai este cunoscută și pentru faptul că de aici provin, nu mai puțin de 24 de medaliați olimpici, mondiali și europeni la caiac-canoe, fiind singura comună din România, din care au plecat atât de mulți campioni, printre care și marele campion Ivan Patzaichin.

În cele două zile ale Sărbătorii Borșului de Pește din Delta Dunării vor avea loc prezentări gastronomice, concursuri de gătit pentru turiștii care decid să viziteze zona turistică Crișan și numeroase momente artistice susținute de grupurile foclorice aparținând etniilor care conviețuiesc în Delta Dunării. Capul de afiș al sărbătorii vor fi Elena Gheorghe, Plăieșii și Radu Captari.

Așteptăm cu drag turiștii, localnicii și pe toți cei care iubesc Delta să se bucure alături de noi, în 10 și 11 septembrie, în Crișan la Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării”.


Mangalia News, 31.08.2021. (A transmis Ovidiu Oprea).piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply