”Dacă vrem să dezvoltăm un turism de nivel european, micii comercianți ar trebui să înțeleagă că nu-și pot întinde tarabele pe unde doresc, sufocând turiștii si lăsând numai mizerie în urma lor”, afirmă Cristian Radu, primarul Mangaliei

0
950

farmec.ro
carturesti.ro%20

”Deși stațiunile Mangaliei revin pe primele locuri în opțiunile de vacanță ale turiștilor români, încă nu ne-am debarasat de acele obiceiuri specifice unui imens talcioc oriental. Dacă vrem să dezvoltăm un turism de nivel european, micii comercianți ar trebui să înțeleagă că nu-și pot întinde tarabele pe unde doresc, sufocând turiștii si lăsând numai mizerie în urma lor. Câțiva mari investitori au făcut resorturi de lux, atractive pentru oricine, iar astfel de investiții continuă să apară, de la Mangalia până la Olimp.

În același timp, prin proiectele cu fonduri UE, Primăria asfaltează străzile și trotuarele, modernizează iluminatul public și mobilierul stradal. Dar toate aceste investiții publice și private sunt eclipsate de revolta pe care o resimte turistul agasat la tot pasul de tarabe și maghernițe pestrițe, care aglomerează trotuarele și lasă numai gunoaie, pe domeniul public. O parte din vină o au și proprietarii terenurilor din stațiuni, care, în goana după profit, au improvizat tot felul de chioșcuri, la marginea trotuarului. Un turism civilizat trebuie să respecte anumite reguli, iar acest comerț de întâmpinare este departe de ceea ce dorim să vedem într-o stațiune europeană.

În același timp, turiștii acuză primarul pentru spațiile verzi neîngrijite, deși aproape toate terenurile din stațiuni aparțin unor persoane sau firme private. Este adevărat că, pentru toate neregulile menționate mai sus, Poliția Locală aplică diverse sancțiuni, însă de anul viitor vom schimba complet Regulamentul comercianților și proprietarilor de terenuri din stațiuni. Vrem să avem străzi curate și aerisite, micii comercianți să-și desfășoare activitatea exclusiv în spații special amenajate, de tip bazar, iar proprietarilor care nu își îngrjijesc terenurile să li se aplice amenzi mai mari. Fără reguli stricte și măsuri coercitive, nu vom reuși să dezvoltăm stațiunile și să atragem mai mulți turiști, de la an la an”, afirmă Cristian Radu, primarul Mangaliei, pe pagina sa de Facebook.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply