Vernisaj internațional de pictură, la Mangalia

0
870

farmec.ro
carturesti.ro%20

Organizația de Management al Destinației (OMD) Mangalia și Centrul Cultural UNESCO ”Mihai Eminescu” București, sub patronajul Primăriei Mangalia, au organizat prima sesiune a „Taberei de pictură” cu tema “România, 65 de ani de aderare la UNESCO”. Cu acest prilej, aproape 30 de pictori din România, Bulgaria, Moldova, Croația și Ucraina au realizat mai multe lucrări, care au fost vernisate în cadrul unei seri culturale desfășurate, recent, în ”Grădina Culturală Callatis”. La eveniment, au participat Filip Dumitru – președintele OMD, Nicoleta Paninopol – director al Centrului Cultural ”Mihai Eminescu”, Nicoleta Zagura – expert în educație artistică UNESCO, precum și primarul Mangaliei, Radu Cristian, alături de alte oficialităţi de la nivel local.

În alocuțiunea sa, edilul Radu Cristian a mulțumit organizatorilor că au ales Mangalia și stațiunile din sudul litoralului pentru a reuni pictorii într-o tabără de creație. ”Mangalia este o sursă continuă de inspirație pentru orice artist care dorește să prezinte în lucrările sale elemente din patrimoniul cultural, istoric sau religios al fostei Cetăți ”Callatis”. Susținem astfel de evenimente artistice și de aceea am înființat ”Grădina Culturală Callatis”, un spațiu destinat oamenilor de cultură din Mangalia”, a subliniat edilul Radu Cristian.

Vernisajul expozițional a cuprins 28 de lucrări, realizate de pictorii internaționali, toate creațiile fiind apreciate de persoanele prezente la eveniment. În operele lor, artiștii au abordat cu succes tehnici de lucru inspirate de ansamblul marin, dar și de istoria multicultural-religioasă a fostei cetăți callatiene. Ei au declarat că s-au bucurat de ospitalitatea cu care au fost primiți și că au fost captivați de istoria orașului, dar în mod deosebit de resursele marine ale Mangaliei.

Următoarea sesiune a taberei de creație va avea loc în perioada 20 – 30 august, tot la Mangalia.


Mangalia News, 21.07.2021.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply