Campanie de dezinsecție terestră și aviochimică, în sudul litoralului

0
639

De la începutul sezonului estival, Primăria Mangalia a demarat mai multe campanii de dezinsecţie aeriană și terestră, pe raza oraşului și stațiunilor din sudul litoralului. Acțiunile de dezinsecție la sol și în aer sunt programate din două în două săptămâni, până la sfârșitul verii, astfel încât, să nu se favorizeze înmulțirea insectelor. Pentru combaterea tuturor insectelor dăunătoare şi periculoase, s-a intervenit atât terestru, cât și aviochimic, cu un avion utilitar, care a împrăştiat insecticid pe toate zonele şi spaţiile verzi.

Împotriva căpuşelor, ţânţarilor, muştelor, puricilor, precum şi a păduchilor, ploşniţelor, gândacilor sau altor dăunătoare s-au folosit substanțe insecticide avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti. Înainte de fiecare acțiune de dezinsecție, reprezentanţii Primăriei anunță crescătorii de albine şi crescătorii de viermi de mătase să îşi protejeze stupii, respectiv culturile.

”Zilnic, desfășurăm acțiuni de igienizare a domeniului public, în oraș și stațiuni. Totodată, aplicăm amenzi celor care aruncă deșeurile la întâmplare. În același timp, adunăm câinii fără stăpân, pentru că mulți locuitori ai comunelor învecinate aduc și abandonează animalele în oraș și stațiuni. Pe această cale, facem apel la toți cetățenii să respecte Regulamentul de gestionare a populației canine din Mangalia. În caz contrar, amenzile ajung până la 2.000 de lei”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.


Mangalia News, 01.07.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply