Sindicatul Liber NAVALISTUL – Acțiune de protest la Ministerul Economiei, în legătură cu intenția de concediere a 228 de salariați de la Damen Shipyards Mangalia SA

0
859

Sindicatul Liber NAVALISTUL: COMUNICAT referitor la organizarea unei acțiuni de protest la Ministerul Economiei, vineri, 11 iunie 2021:

COMUNICAT (8.06.2021)
În continuarea comunicatului transmis anterior, în data de 27.05.2021, Sindicatul Liber Navalistul (SLN) transmite membrilor de sindicat detalii despre organizarea protestului la sediului Ministerului Economiei.

• Data, ora si locul de desfasurare a protestului:
Vineri, 11 iunie 2021, intervalul orar 12:00 şi 14:00 – în fața sediului Ministerului Economiei din Calea Victoriei, nr. 152, sector 1, Bucureşti.

• Plecarea autobuzelor – vineri 11.06.2021, in intervalul orar 07:15 – 07:30. Membrii de sindicat care si-au exprimat acordul de a participa la protest sunt asteptati în fața porții de acces nr. 2 din incinta parcarii santierului, pentru îmbarcarea în mijloacele de transport.

• Nr. participanți – maximum 100 de persoane.
În contextul pandemiei SARS CoV 2, pe durata stării de alertă se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane și cu respectarea următoarelor măsuri:
a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil;

• Motivația protestului
Manifestarea dezaprobării în legătură cu intentia de concediere a unui nr. de 228 de salariați din cadrul societății Damen Shipyards Mangalia SA.

În data de 24 iunie 2021, va avea loc sedinta Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor DSMa, avand pe ordinea de zi aprobarea disponibilizarii prin concediere colectiva a 228 de salariati, prin desfiintarea unui numar de 228 de posturi si reducerea numarului de personal, incepand cu data de 1 iulie 2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Conform Actului Constitutiv al Societatii DSMa, orice decizie privind restructurarea fortei de munca a Societatii se va realiza numai cu votul expres favorabil al celor doi actionari (Acționarul Străin și Acționarul Român), SLN a transmis în mod repetat sesizări către Ministerul Economiei în legătură cu situația incertă și precară cu care ne confruntăm, însă până la acest moment nu am primit niciun răspuns.

În data protestului vom depune o altă sesizare la registratura Ministerului Economiei, poate de aceasta dată ministrul va accepta dialogul cu reprezentanții sindicatului.

CONSILIUL DIRECTOR SLN.

Comunicat din 08.06.2021 – ref. la org. protestului vineri 11 iunie 2021 la M. Economiei


Mangalia News, 08.06.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply