Se construiește un bloc de locuințe sociale pentru persoanele defavorizate din Mangalia

0
1245

Primăria Mangalia a demarat licitația pentru proiectare, execuție și asistență tehnică pentru proiectul „Locuințe sociale M.I. Dobrogeanu, Municipiul Mangalia”. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea calității vieții populației din Mangalia, prin realizarea de investiții complementare în servicii sociale și recreative destinate grupurilor vulnerabile.

La nivelul UAT Mangalia există un număr de 535 solicitări pentru locuințe sociale. Spațiul urban vizat de proiect reprezintă la ora actuală o zonă puternic afectată de marginalizare și excluziune socială. Sărăcia, lipsa educației și pregătirii profesionale, insuficiența spațiului locative, degradarea fizică a spațiilor publice, infracționalitatea mare sunt numai câteva dintre realitățile traiului în acest cartier.

Proiectul are ca prim obiectiv specific asigurarea de condiții de locuit decente pentru grupurile vulnerabile/defavorizate din municipiul Mangalia, prin construirea unui corp de clădire, cu o suprafață de 313.30 mp, cu funcțiunea de locuințe sociale, cuprinzând 12 apartamente cu două camere. Vor fi câte patru apartamente la parter, la etajul unu și la etajul doi. De asemenea, blocul va fi dotat cu 13 locuri de parcare prevăzute cu dale inierbate.

Al doilea obiectiv specific se referă la îmbunătățirea spațiilor publice urbane din municipiul Mangalia, prin amenajarea unui spațiu de joacă cu suprafața de 75 mp, a unui teren de sport cu suprafața de 120 mp, amenajarea de spații verzi cu suprafața de 281 mp și alei pietonale cu suprafața de 135.70 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 6.589.376,11 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 57 de luni de la data depunerii, respectiv 15.06.2018 – 28.02.2023, aceasta cuprinzând și perioada activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mihaela GIUGLEA, focuspress.ro.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply