De la IPJ: Dosare penale pentru furt calificat | Reținut pentru conducere fără permis | Amenzi contravenționale aplicate de polițiștii rutieri | Sancționat pentru nerespectarea măsurii carantinei  

0
874

Dosare penale pentru furt calificat

La data de 17 martie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Băneasa au fost sesizați direct de către o femeie, de 42 de ani, cu privire la faptul că, în perioada 2 ianuarie – 16 martie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința nelocuită a surorii sale, din comuna Băneasa, de unde ar fi sustras un televizor și o boxă.

În urma cercetărilor, polițiștii au identificat un bărbat de 19 ani, bănuit de comiterea faptei. Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate, fiind predate părții vătămate. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Urmare a cercetărilor în două dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada 23.12.2020-06.01.2021, cei trei ar fi pătruns în locuința unei persoane, de unde ar fi sustras un televizor și mai multe produse alimentare. Totodată, în noaptea de 20/21 februarie a.c., aceștia ar fi sustras, din autoturismul unui bărbat, un telefon mobil.

De asemenea, în urma cercetărilor a reieșit faptul că, la data de 22/23 februarie a.c., cei trei ar fi sustras, dintr-un autoturism, o geantă de voiaj în care se aflau mai multe obiecte de îmbrăcăminte și articole de igienă personală, faptă nereclamată și pentru care polițiștii Postului de Poliție Topraisar s-au sesizat din oficiu. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporție de 70% și predat părților vătămate. În cauze se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reținut pentru conducere fără permis

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, polițiști din cadrul Serviciului Rutier l-au reținut pe bărbatul în cauză, de 34 de ani.

Astfel, la data de 16 martie a.c., în jurul orei 18.40, acesta a condus un autoturism pe strada Spicului din localitatea Cobadin, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiști

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 09.50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 31 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 16.35, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat un bărbat de 50 de ani, care a condus un autoturism pe strada Lupeni din municipiul Medgidia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Acțiune a polițiștilor rutieri

În zilele de 16 și 17 martie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pe linia depistării conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. În urma activităților, polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.350 de lei. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere, precum și 7 certificate de înmatriculare.

Sancționat pentru nerespectarea măsurii carantinei

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 20.30, patrula mixtă formată din polițist din cadrul Secției 4 și jandarm al G.J.M. Tomis, a identificat, un bărbat de 21 de ani, care se deplasa pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta se afla în carantină la domiciliu. Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.


Mangalia News, 19.03.2021. (sursa: IPJ Constanța).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply