ARCA TV: Treci la Cratiță, cu Mircea și Rareș – Episodul 1

0
1076

ARCA TV: Treci la Cratiță, cu Mircea și Rareș – Episodul 1.

Povești spuse la o tocăniță cum o făcea bunica. Povești despre copilărie, gusturi, și multe alte rețete într-o emisiune regizată de Lucian Blaga, din Houston, în care Mircea Groza, din Zalău, specialist în gastronomie românească și arheolog culinar, vă spune secretul unei rețete clasice, tocănița de pui, dar făcută ”așe cum o făcea Buna”. Chef Rareș Bâdrea, din Melbourne, prinde găina și folosește cele mai bune ingrediente găsite pe la el pe acolo, pe câmp, prin vecini și prin piață.

Bonus: Mămăliga cu usturoi, promisiunea lui Mircea că vor urma rețete complete, că ”așe i-or zis socăcițele, mătușile și bunica. Să dea rețetele mai departe cu tăte secretele, să se păstreze, că alfel îi bai”. Despre post, mâncăruri de post, mâncare sănătoasă, respectarea tradițiilor, a țăranului român, sau despre silvoița din prune bistrițene, ca supliment la zama de poame. Despre copilăria în care se mergea cu ”scrijaua de pită proaspătă, cufundată în bidonul cu oloi de ruje, sau pita prăjită pe ploatăn”.

O emisiune pe care ROMÂNII nu trebuie să o rateze! “Treci la Cratiță”, Duminică, 13 (cu noroc) Decembrie, la ora 19.00, ora României, pe canalul de Youtube și Facebook Arca TV. E și pălincă ca să meargă gătitul, deci, Doamne dă bine, iubească-vă Cel de Sus și să aveți sănătate!

•Premiera are loc Duminică, 6 dec. 2020.

MN: Emisiunile Arca TV, televiziunea românilor de pretutindeni, care emite din Houston, Texas, USA, pot fi vizualizate aici: ArcaTVUSA și aici: arcatv.us. Mulțumim, Lucian Blaga! Mangalia News este partener media Arca TV.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 05.12.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply