Școala Gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia trece în scenariul 3, cu o clasă I: Un elev confirmat infectat Covid 19 (Hotărârea nr. 30 a CJSU Constanța)

0
1620

Hotărârea nr. 30 a CJSU Constanța prevede, printre altele, modificarea scenariilor de funcționare în 16 unități de învățământ din județul Constanța.

Astfel, marți, 29 septembrie, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, până pe data de 12 octombrie a.c, pentru următoarele unități de învățământ:

Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, unde au fost confirmate 4 cazuri COVID-19 (trei în rândul cadrelor didactice și un elev), Liceul Teoretic Murfatlar, unde au fost confirmate 5 cazuri COVID-19 în rândul elevilor, Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța (o clasă a IX-a), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor. Aceeași măsură se va aplica, dar până pe 09 octombrie a.c., pentru Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian (o clasă a VI-a), în urma confirmării unui caz COVID-19 în rândul elevilor.

De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 2, până pe data de 12 octombrie a.c., în cazul următoarelor: Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele, Grădinița cu Program Normal Fântânele, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu și Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai. Măsura a fost luată ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 locuitori.

Pe de altă parte, începând cu data de 30 septembrie a.c., Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei prin care scenariul 3 a fost aprobat în CJSU. Alte trei unități de învățământ – Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mare), Școala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă și Grădinița cu Program Normal Cuza Vodă – vor trece, începând de pe data de 30 septembrie a.c., din scenariul 3, în scenariul 1, motivul fiind expirarea perioadei în care scenariul 3 a fost activat în CJSU.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanța va trece din scenariul 2, în scenariul 1, după ce au fost asigurate condițiile de învățământ „față în față”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În urma aprobării hotărârii nr. 30 a CJSU Constanța, au mai fost luate și alte măsuri care vor intra în vigoare de mâine, 30 septembrie a.c.

Astfel, în afară de modificarea scenariilor de funcționare pentru 16 unități de învățământ de pe raza județului, se vor aplica următoarele măsuri:

• Se reiau activitățile cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor, de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, de pe raza localității Cuza Vodă;

• Se redeschide activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, de pe raza localității Cuza Vodă;

• Se ridică interzicerea activităților culturale (cinematografe, spectacole, concerte) de pe raza localității Cuza Vodă;

• Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor, de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor (inclusiv hoteluri, pensiuni, alte unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hoteluri/pensiuni), de pe raza localităților Limanu și Fântânele;

• Se închide activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, de pe raza localităților Limanu și Fântânele;

• Se interzic activitățile culturale în localitățile Limanu și Fântânele.

Măsurile au fost luate ca urmare a scăderii ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 sub indicele de 1.5/1.000 de locuitori (în cazul localității Cuza Vodă), respectiv a depășirii ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 peste indicele de 1.5/1.000 de locuitori (în cazul localităților Limanu și Fântânele).

Instituția Prefectului – Județul Constanța.


Mangalia News, 30.09.2020.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply