Inițiativă legislativă în scopul creșterii salariului minim pentru angajații din sectorul constructiilor navale

0
1185

farmec.ro
carturesti.ro%20

A fost depusă spre dezbatere și adoptare în plenul Parlamentului României o inițiativă legislativă referitoare la creşterea salariului minim brut pe ţară (garantat în plată) pentru angajaţii din sectorul construcţii nave.

Prin acest proiect de lege se propune ca salariul minim brut să fie și în sectorul construcțiilor de nave de 3.000 lei, iar lucrătorii din acest sector extrem de dur de activitate să beneficieze de scutiri la plata impozitelor către stat, după cum urmează :

*Impozitul pe venit la salariul brut de 3000 lei să se reducă de la 10% la 0%;

*Contribuția pentru pensii la același salariu să scadă de la 25% la 1,25%;

*Contribuția pentru sănătate pentru 3000 lei brut, să se reducă de la 10% la 0%.

Reducerea acestor impozite aferente salariului minim brut de 3000 de lei reprezintă un câștig pentru salariat (venitul net) în valoare aproximativă de 600 lei. Proiectul de lege prevede reducerea contribuției pentru muncă, de la 2,25% la 0,337% pentru angajator.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Federația Sindicatelor Libere din România mulțumește parlamentarilor PSD pentru interesul manifestat față de problemele sectorului construcții nave. (Marin Florian, președinte).


Inițiatorii și semnatarii proiectului de lege: 

Simion Lucian Eduard: Inițiativă pentru creșterea salariului minim pentru angajații din sectorul constructiilor navale. Am depus spre dezbatere și adoptare în plenul Parlamentului României inițiativa legislativă referitoare la creşterea salariului minim brut pe ţară (garantat în plată) pentru angajaţii din sectorul construcţiilor navale.

Așadar, am propus prin acest proiect de lege ca salariul minim brut să fie și în sectorul construcțiilor de nave de 3.000 lei (asemenea celui din construcții) iar lucrătorii din acest sector extrem de dur de activitate să beneficieze de scutiri la plata impozitelor către stat, după cum urmează:

*Impozitul pe venit la salariul brut de 3000 lei să se reducă de la 10% la 0%

*Contribuția pentru pensii la același salariu să scadă de la 25% la 1,25%

*Contribuția pentru sănătate pentru 3000 lei brut, să se reducă de la 10% la 0%.

Reducerea acestor impozite la salariul minim brut de 3000 de lei înseamnă un câștig pentru salariat (venitul net) de aproximativ 600 lei. Proiectul de lege prevede și pentru angajator – reducerea contribuției pentru muncă, de la 2,25% la 0,337 %.

Toate aceste faciltății propuse prin proiectul de lege au drept scop reducerea dificultăților legate de asigurarea forței de muncă specializată în contextul concurenței neloiale de pe piața muncii.

Mulțumesc tuturor colegilor din PSD care au semnat proiectul de lege alături de mine și colegilor deputați de la Minorități (reprezentatul minoritatii turce, deputat Ibram Iusein, minoritatea rușilor lipoveni, deputat Ampleev Adrian și minoritatea ucraineană, deputat Nicolae Miroslav Petfrețchi), care au înțeles că este vital pentru zona noastră, să susținem industria navală care asigură echilibrul economic și social al regiunii.


Mangalia News, 22.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply