Soarele, aerul curat și gândirea pozitivă… Virusul prostiei este mai periculos decât Coronavirus! | Lucian Ciuchiță

0
1094

Soarele, aerul curat și gândirea pozitivă… Virusul prostiei este mai periculos decât Coronavirus!

Nu sunt nici virusolog, nici epidemiolog, dar înțeleg destul de bine anumite “necunoscute” care intervin în acest proces de isterie generalizată. Sunt doctor în științe, din 1999, cu specializare în Cibernetică și Statistică. De ce este importantă specializarea mea în contextul actual? Pentru că virusurile se comportă aleatoriu, pentru că este nevoie de o analiză statistică în momentul de față, iar cercetătorii din alte domenii pot să înțeleagă mai bine fenomenul.

De ce Cibernetica și Statistica? Cibernetica este stiința care are ca obiect studiul matematic al legăturilor, comenzilor și controlului în sistemele și în organismele vii, din punct de vedere al analogiilor lor formale, a lucrurilor în mișcare, iar Statistica, este știința care folosește calculul probabilităților, se ocupă cu studiul cantitativ al fenomenelor de masă, prezentate de elemente care au anumite caracteristici comune. Nu degeaba sunt cercetător științific asociat la Academia Română. Bun.

Să revenim la problema care ne doare foarte tare și care, din nefericire, ne izolează și ne creează disconfort. Nu este numai atât, este foarte gravă măsura izolării, este nocivă funcționării organismului uman. Nu trebuie să fii mare specialist, orice medic cu capul pe umeri poate să confirme acest lucru! Avem nevoie de soare, de aer curat, pentru plămâni, de activități proprii condiției umane, să ne manifestăm liberi, să muncim, să creăm, să ne satisfacem toate dorințele, să iubim, să ne plimbăm prin parcuri etc…

Toate aceste îngrădiri nu conduc la o rezolvare a problemei, ci o inflamează inutil, acutizează boala, nu previn sau elimină cauzele. Frica naște boala!!

Gândiți-vă la lucruri frumoase, eliminați teama promovată cu asiduitate […], vedeți-vă de viața de zi cu zi, ca și cum nimic nu vă poate afecta…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Credeți în voi înșivă! Credeți în Dumnezeu!

Dr. Lucian Ciuchiță, iunie 2020.


MN: Lucian Ciuchiță este poet, romancier, dramaturg, eseist si scenarist român. S-a născut la 10.02.1969, în Râmnicu-Vâlcea, jud. Vâlcea; tatăl său, Apostol Ciuchiță, ofițer de carieră, iar mama, Lucia Ciuchiță (născută Scarlat), era educatoare. A fost elev al Scolii Generale Nr. 2 și a absolvit Liceul Energetic din Rm. Vâlcea, in 1987. Este absolvent al Facultății de Cibernetică din ASE Bucuresti (1988-1993). In 1999, obține doctoratul in Cibernetică și Statistică, la ASE Bucuresti.

A lucrat in Televiziunea Română, in perioada 1990-2002, ca reporter special, redactor și realizator de emisiuni. A inceput activitatea jurnalistică cu prima emisiune studențească „Gaudeamus”, imediat după revolutia din ’89, fiind unul dintre studenții revoluționari care au participat la evenimente. In iunie 1990 este angajat redactor la redacția de știri a TVR. După realizarea a două filme documentare, este primit in Uniunea Cineaștilor din România, iar în mai 1991, în Asociatia Dramaturgilor de Film.

A realizat peste 1000 de reportaje și sute de emisiuni, cele mai cunoscute fiind: „Lege și fărădelege”, „Transfocator”, „Actualități”, „Poliția in acțiune”, „Bună dimineața”, precum și rubrici în cadrul altor emisiuni de cultură și artă.

A fost profesor universitar și a predat Statistica și Modelare Economica la ASE, Universitatea Româno-Americană și Universitatea N.Titulescu. De asemenea, a predat Economie la Academia de Poliție. In momentul de față este cercetător stiințific asociat la Academia Română.

Ca scriitor, debutează in 1996, cu volumul de poezii „Oameni si țărmuri”, cu prefața de Marin Sorescu. Este discipolul maestrului Marin Sorescu, cu care a avut o frumoasă colaborare, in ultimii ani de viață ai regretatului scriitor. Au urmat alte două volume de poezii, „Căutătorul de zimbri” și „Florile binelui”, iar primul roman, „Comisarul Caron-Dispariția”, a fost publicat in 2005. In perioada 1997-2006 a publicat mai multe cărți economice și o analiză a fenomenului terorist contemporan.

A scris trei scenarii de film de lung metraj și a realizat trei filme documentare. Până in momentul de față, a publicat 30 de cărți, atât volume de poezie cât și romane, nuvele, eseuri. Cele douăsprezece romane se găsesc în toate librăriile din România și se bucură de aprecierea cititorilor.

Iată o listă cu acestea: Insula Purgatoriului (roman distopic); Copoiul din Cardiff (roman polițist-filozofic), Taifun in adancuri (thriller), Gemenii lui Bormann (roman istoric), Celeste-Planeta Purgatoriului (SF, fantasy), un volum de eseuri filozofice intitulat “Monada Ratiunii”, romanul pamflet “Deșertul fluturilor albi”, Submarinul teroriștilor (roman de spionaj) si romanul semi-autobiografic, “250 de kilometri si un secol de amintiri”, “Pasărea de Foc a tinereții” (roman), “Plutonul nătăfleților si alte povestiri”…, “Cercul Negru”.

In 25 iunie 2019, a fost lansat romanul “Cuțitele rosii”, la Muzeul Național al Literaturii Române. Romanul “L’ile du purgatoire”, lansat la Salon du Livre-Paris in data de 17 martie 2019, se bucură de recunoaștere internațională, fiind promovat in țările francofone. Romanul amintit a fost lansat și la Salon du Livre de Montreal 20-25 noiembrie, 2019… De fapt, o dublă lansare, doarece cel mai recent roman, „Ce caută povestea mea în filmul lor”, a fost lansat in data de 24 noiembrie 2019, la Târgul Gaudeamus.

Lucian Ciuchiță este cunoscut internațional și pentru procesul de plagiat pe care îl are cu 5 case de producție de la Hollywood, care au realizat filmul Escape Plan, cu Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone in rolurile principale. Producatorii filmului au folosit scenariul lui Lucian Ciuchiță, dar au uitat să-l treacă pe generic și, desigur, să-i plătească drepturile cuvenite. Un proces inechitabil care durează de sase ani și acum se află pe rol la Curtea de Apel București.

MN: Poet, romancier, dramaturg, eseist si scenarist român redutabil, Lucian Ciuchiță este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News.


Mangalia News, 20.08.2020.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply