Concedieri la șantierele navale Mangalia și Galați; DAMEN nu mai are comenzi

0
1953

Un număr de 870 de angajați vor fi concediați de pe șantierele navale Mangalia și Galați, aparținând grupului olandez Damen. Măsura vine în contextul scăderii comenzilor dar și a prețului petrolului, mai ales că șantierul de la Galați este specializat pe construirea de nave destinate acestei industrii.

“La ȋnceputul acestui an, Grupul Damen a prezentat un plan ambiţios de viitor, pornind de la perspectiva navigaţiei ȋn condiţii de zero emisii de carbon, dar şi a digitalizării şi standardizării platformelor de lucru. Ȋn acest scop, grupul a demarat deja investiţii specifice. Cu toate acestea, pretul scăzut al petrolului a determinat parţial, o ȋncetinire a activităţii ȋn segmentul offshore. Acest factor, coroborat cu consecinţele epidemiei COVID-19, conduce la necesitatea unor schimbări organizaţionale pe termen scurt, menite să asigure adaptarea companiei la noua realitate. Drept urmare, grupul va disponibiliza ȋn jur de 1.050 angajaţi din ȋntreaga lume”, se arată în comunicatul Damen.

Damen menţionează că nu exclude posibilitatea ca şi alte schimbări organizaţionale să se dovedească a fi necesare.

“Toate sunt măsuri dificile, cu impact atât asupra afacerii noastre de familie, cât şi asupra angajaţilor noştri. Cu toate acestea, schimbările sunt necesare pentru a putea menţine un climat sănătos ȋn companie şi a beneficia de bunele perspective ale proiectelor potenţiale pe termen lung din diverse sectoare ale pieţei construcţiilor şi reparaţiilor de nave”, mai precizează comunicatul Damen.

Reprezentanții companiei au anunțat că vor concedia, la nivel global, 1000 de angajați. Interesant este faptul că cei mai mulți muncitori sunt din țara noastră, 870 de oameni, în timp ce din Olanda vor fi concediate doar 173 de persoane.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Autor: Daniel ALBU, focuspress.ro


Mangalia News, 06.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply