Jurnalul Prefectului de Constanța, George-Sergiu Niculescu. Perioada 27 aprilie – 1 mai 2020

0
1217

Dragi constănțeni,

Iată-ne ajunși într-o nouă lună, în care vom continua să depunem eforturi mari pentru binele cetățenilor acestui județ. Așa cum ați anticipat, mare parte din acțiunile noastre continuă să fie legate de noul coronavirus. În rândurile de mai jos, vă las cele mai importante puncte ale săptămânii trecute, într-o nouă filă din „Jurnalul de Prefect”.

Luni, 27 aprilie:

Săptămâna a pornit cu o serie de întâlniri interne, cu reprezentanții serviciilor din cadrul Instituției Prefectului – Județul Constanța. Apoi, am avut o întâlnire de lucru cu dna. Monica Constantin, de la Direcția de Statistică, referitor la recensământul agricol al județului nostru, care se întocmește o dată la 10 ani.

Marți, 28 aprilie:

Am purtat discuții și am avut întâlniri de lucru cu reprezentanții DSP Constanța, ISU „Dobrogea” Constanța și STS Constanța, referitor la metodologia prin care se fac și se vor face în continuare raportările către INSP, în ceea ce privește datele despre COVID-19. Raportarea precisă, fără inadvertențe între instituțiile locale și cele centrale este o necesitate, pentru că opinia publică trebuie să aibă datele concrecte și corecte despre cel mai important subiect al momentului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Miercuri, 29 aprilie:

Am monitorizat situația județeană privind COVID-19. După cum ați putut observa și din informările făcute de Instituția Prefectului, datele din Constanța sunt îmbucurătoare, în special în ceea ce privește rata vindecărilor, de aproximativ 75%. Apoi, am discutat cu reprezentanții CJ Constanța despre reabilitarea termică a clădirii în care funcționează Prefectura Constanța, CJ Constanța și Primăria Constanța. A fost identificată o axă de finanțare pe fonduri europene, care vizează eficiența enegetică, iar acum este momentul oportun pentru a depune un proiect.

Joi, 30 aprilie:

Am condus o videoconferință, la care au participat reprezentanții structurilor din MAI și MApN, angrenate în menținerea ordinii publice în ziua de 1 Mai, o sărbătoare care, în mod tradițional, presupunea un factor de risc ridicat. Din fericire, așa cum am văzut cu toții, oamenii au fost responsabili, iar la nivelul județului nostru nu au fost incidente, semn că și autoritățile și-au făcut datoria. Apoi, am trimis o adresă oficială către ministrul de Finanțe, dl. Florin Cîțu, prin care am solicitat sprijin financiar pentru comunitatea din Cuza Vodă, afectată de măsurile de carantinare. Fiind vorba despre mulți cetățeni care își câștigă traiul cu ziua, au apărut foarte multe cazuri de familii care acum nu mai au venit.

Vineri, 01 mai:

În ziua de 1 Mai am fost prin mai multe puncte din oraș pentru a monitoriza situația. Așa cum am menționat și mai sus, am fost surprins plăcut de faptul că oamenii au înțeles importanța respectării, în continuare, a măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare. Am văzut, de asemenea, foarte multe filtre pe străzile din oraș, iar ce m-a bucurat cel mai mult a fost faptul că șoferii și forțele de ordine au dialogat civilizat, chiar am văzut încurajări, mulțumiri și interacțiuni de bun simț.

Știu că mulți dintre voi vă gândiți acum că am intrat în luna care poate însemna relaxarea restricțiilor. Este foarte clar pentru mine că toată lumea abia așteaptă să se întoarcă la normal, că oamenii s-au săturat să umble cu declarații după ei, că semenii noștri aflați în prima linie sunt suprasolicitați. Dar, lupta este departe de a fi încheiată. Trebuie să ne menținem fermi împotriva acestui virus, trebuie să respectăm în continuare toate recomandările și, cel mai important, SĂ RĂMÂNEM RESPONSABILI! În fiecare zi, să ne facem cu toții treaba bine; este singura modalitate prin care vom scurta acest episod urât din viețile noastre.

Sănătate multă și aveți grijă de cei dragi!

George-Sergiu Niculescu, Prefect de Constanța.

MN: Alte file din ”Jurnalul Prefectului de Constanța”, puteți vizualiza AICI.


Mangalia News, 04.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply