Precizări importante ale inspectorului general Sorin Mihai: „Profesorii vor fi plătiți în baza dovezii de activitate online”

0
993

Precizări importante ale inspectorului general Sorin Mihai: „Profesorii vor fi plătiți în baza dovezii de activitate online”.

Ca urmare a numeroaselor întrebări adresate de jurnaliștii constănțeni inspectorului școlar general Sorin Mihai, am primit următoarele precizări:

”În activitatea din această perioadă a unităților de învățământ preuniversitar constănțene se au în vedere prevederile Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 4135/21.04.2020, precum și cele ale Planului județean de intervenție educațională pentru situația suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar nr. 1554A/27.04.2020 (postat pe Forumul ISJ- secțiunea Anunțuri importante).

– Plata profesorilor va fi efectuată, începând din această lună, în conformitate cu prevederile legale menționate mai sus, în baza dovezilor de activitate didactică online. În acest sens, fișele de post și fișele de evaluare se vor modifica, astfel încât atribuțiile să permită evaluarea cadrelor didactice pe itemi/ indicatori specifici, referitori la proiectarea și evaluare activităților de învățare online. Această responsabilitate aparține conducerii instituțiilor de învățământ.

– În prezent, la nivelul IȘJ Constanța se realizează o nouă centralizare a stadiului accesului elevilor și cadrelor didactice la echipamente IT, luând în considerare raportările directorilor de unități. În cadrul videoconferinței cu MEC de astăzi, 28.04.2020, precum și în alte situații de comunicare s-a precizat că, având în vedere disponibilitatea financiară a autorităților locale, se va apela la aceste instituții în vederea rezolvării acestui aspect.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru eventualele situații în care elevii și profesorii nu vor putea stabili o conexiune online sau de orice alt tip, cadrele didactice vor avea responsabilitatea proiectării unor planuri remediale/ de recuperare aplicabile începând cu luna septembrie a acestui an. În această perioadă inspectorii școlari vor monitoriza activitățile de învățare online, precum și activitatea conducerii unităților de învățământ, în vederea optimizării acestora”. (ziuaconstanta.ro, 29.04.2020).piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply