Clujeanca Daniela Rus a fost numită consilier pe știință și tehnologie la Casa Albă

0
813

farmec.ro
carturesti.ro%20

În această săptămână, Casa Albă a anunțat că cercetătoarea Daniela Rus, directorul Laboratorului de Informatică și Inteligență Artificială (CSAIL) al MIT (Massaschusetts Institute of Technology), a fost selectată pentru a face parte din Consiliul Consultativ pe Știință și Tehnică al Președintelui Trump (PCAST).

PCAST oferă consiliere la Casa Albă pe teme critice pentru securitatea și economia Statelor Unite, inclusiv recomandări de politici privind viitorul muncii, leadership în știință și tehnologie și sprijinul cercetării și dezvoltării din SUA.

Daniela Rus este o româncă emigrată în Statele Unite ale Americii, s-a născut în 1963 la Cluj şi a terminat în 1981 liceul „Nicolae Bălcescu” din localitate. A emigrat în SUA mai târziu în anii ’80, iar în 1993, la 30 de ani, devenea doctor în ştiinţa computerelor, la celebra Cornell University.

În 1994, fonda laboratorul de robotică de la Dartmouth College, unde a lucrat ca profesor asociat până în 2003, când s-a mutat la Massaschusetts Institute of Technology (MIT). Aici a condus din 2005 Centrul de Robotică al Laboratorului pentru Ştiinţa Computerelor şi Inteligenţă Artificială (LSCID) şi a devenit, din 2008, director asociat al laboratorului. Din 2012 este director „plin” al LSCID. Acesta este cel mare laborator interdepartamental al MIT, cu 900 de persoane, organizate în 50 de grupuri de lucru, pe trei domenii mari: inteligenţă artificială, sisteme şi teorie. LSCID este considerat cel mai performant laborator din lume în domeniul roboticii.

Continuarea, AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți și: Professor Daniela Rus named to White House science council



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply