General de brigadă ( r ) Mihail Țăpârlea – ”Onor la Rege” și fericirea socratiană [Foto/VIDEO]

0
3207

General de brigadă ( r ) Mihail Țăpârlea – ”Onor la Rege” și fericirea socratiană.

Ioan Iacob: Recent am avut ocazia să ascult un excepțional eseu despre fericirea socratiană, prezentat de Generalul de brigadă ( r ) Mihail Țăpârlea, la Colocviul HESPERUS despre Iubirea de Patrie, Iubirea de Istorie și IUBIRE, de la Cercul Militar Național. Ceea ce m-a surprins întotdeauna la domnia sa a fost o anume flexibilitate în gândire, ușurința de a aborda subiecte dificile, ca să nu mai amintesc capacitatea de orientare rapidă în “terenul ideatic” și de găsirea celor mai adecvate soluții, dar și eleganța unor prezentări ce țin de domeniul istoriei și filosofiei.

L-am rugat să îmi trimită câteva fotografii ale domniei sale și am fost plăcut surprins să primesc două care poartă denumirea “Onor la Rege”, respectiv ”Cu MS Regele Mihai I al României, la Palatul Elisabeta”. Sunt convins că ar merita să realizăm cândva un interviu legat de aceste fotografii.

Nu îl cunosc de mult timp pe domnul General de brigadă ( r ) Mihail Țăpârlea, l-am întâlnit de câteva ori la lansări de carte, dar am impresia că îl cunosc de mult timp și întotdeauna revederile cu domnia sa și discuțiile despre episoade extrem de interesante din istorie sunt fascinante.

Poate cândva vom reuși să colaborăm pentru un scenariu de televiziune sau de film, sunt convins că multe lucruri extraordinare din istorie vor captiva telespectatorii sau spectatorii. Dar până atunci poate vom reuși să mai organizăm câteva manifestări HESPERUS la care, cu siguranță, domnia sa va fi unul dintre invitații ale căror intervenții sunt așteptate întotdeauna cu un deosebit interes.

VIDEO de la Colocviul HESPERUS, AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Prof. Dr. Ioan Iacob, februarie-martie 2020, București.


Mangalia News, 10.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply