Viroze Și Măști – Opinie personală despre o situație existentă

0
1143

În fiecare primăvară, de circa 30 de ani de când mă ocup de tratament homeopatic și natural, mă confrunt cu epidemiile de ”viroze” și răceli care aduc panică în populație.

La începutul carierei medicale, făceam ca majoritatea colegilor: blamam virușii, căutam medicamente pentru ”întărit imunitatea” și petreceam la cabinet zeci de ore, încercând să calmez oameni panicați.

În timp, am observat un tipar de reacție, am văzut periodicitatea acestor ”crize de isterie”, am înțeles că anual este același fenomen, doar denumirea virusului este diferită – gripă porcină, gripă aviară, mononuceoză infecțioasă și alte denumiri artistice.

Acum, coronavirusul a ”încoronat” evoluția modului în care o reacție naturală este descrisă într-un mod exagerat și folosită să inducă panică în populație.

Și am ales să intervin în cel mai ușor și eficient mod pentru mine – scriind un articol și exprimând o opinie personală.

Nu pretind că dețin adevărul. Nici nu știu care este acesta, dacă este unul singur. Dar pot să-mi expun doar observațiile, experiența și cunoașterea și să vă las pe toți cei care citiți să vă luați propriile decizii. Am încredere că tot ceea ce fac este în binele cel mai înalt al tuturor celor implicați.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

DESCHIDEȚI OCHII

Ce am observat în mod evident, în ultimii 20-30 de ani:

– Alimentația oamenilor s-a diversificat și este plină de substanțe dăunătoare. Câteva categorii de alimente, precum făinoasele (făina de grâu) și lactatele au devenit reale otrăvuri pentru sistemul limfatic al corpului (sistemul natura de curățare interioară).

– Poftele alimentare și lăcomia sunt întreținute sistematic de marketing. Nu putem scăpa de reclame cu oameni ce salivează la un cozonac aburind sau o pâine caldă pe vatră. Nu contează că pâinea are în ea brom și aluminiu, multe substanțe chimice cu sulf, fosfor și azot (pentru că lanul de grâu hibridizat și modificat genetic este tratat cu zeci de substanțe chimice) și premix-ul din care se prepară pâinea este fabricat în combinate asemănătoare fabricilor de vopseluri și diluați.

– Consumul de mass-media și dependența de inteligența artificială (computere, tablete, telefoane mobile, medii de socializare etc) este mai mare decât consumul alimentar de alimente producătoare de acidoză. De fapt, ele merg cumva mână în mână.

– Atât mâncarea, cât și vizionarea materialelor pe Internet, mențin oamenii într-o stare de anestezie și gândire magică, dar și într-o stare de excitație continuă. Este foarte simplu să declanșezi o criză. Extrem de simplu. Amesteci puțin adevăr cu puțină minciună și ai fabricat o criză cât ai spune pește.

Nu întâmplător epidemia de coronavirus a lovit China și apoi, in Europa, Italia.

Consumul de monoglutamat de sodiu în mâncare în China este uriaș.

Consumul de paste și pizza, cu producția de mucus respirator este maximă în Italia.

Țări în care mâncarea nesănătoasă a atins apogeul sunt lovite de epidemii de eliminări respiratorii. Și nu este foarte greu să transformi o mică problemă în una foarte mare.

Când oamenii sunt în stare continuă de excitație, nu sunt calmi, relaxați și liniștiți, să poată vedea detașat ce se întâmplă, îi poți împinge foarte simplu în orice direcție.

Știu că mă repet, dar poate vă sunt de folos și informațiile următoare:

NATURA ESTE CICLICĂ – CICLURILE DE EVOLUȚIE SUNT NORMALE

Anotimpurile influențează corpurile noastre.

An de an, corpul nostru se străduie la finalul iernii să elimine mucusul acumulat în aparatul respirator prin răceli, tuse, secreții nazale febră și stare proastă (să ne țină la pat). Doar repausul și odihna permit eliminările de mucus din corp. Ca să ne odihnim, corpul ”ne pune la pat”. De multe ori, pentru a face acest lucru, invită un virus, o bacterie sau un fung (o ciupercă) să ajute la descompunerea și eliminarea mucusului.

Cu alte cuvinte, virușii sunt ALIAȚII corpului, sunt ajutoarele curățeniei necesare în mod ciclic, anual, în întregul corp.

Virușii sunt gunoierii naturii, ei apar acolo unde sunt țesuturi moarte ce necesită îndepărtare.

NU MAI PUNEȚI VINA PE GUNOIERI. DESCHIDEȚI OCHII ȘI VEDEȚI GUNOIUL.

Am observat acest lucru atât de bine, în ultimii 20 de ani, încât nu mai am nicio îndoială. Dacă nu vreau să răcesc, mă feresc de alimentele care produc mucus.

Nu mai consum lactate, făinoase și grăsimi (chiar și avocado și nucile / semințele în cantitate prea mare produc mucus, am văzut clar asta în corpul meu și al altora).

Dacă doresc muci și nas înfundat, consum chiar și cantități mici din aceste produse. Și garantat ”răcesc” a doua zi. Strănut, tușesc și am nasul înfundat.

Uitându-mă la comportamentul ”la modă” al oamenilor moderni, nu mă miră deloc ce se întâmplă la nivel social.

ACCEPTAȚI NIVELUL DE EPUIZARE ȘI OBOSEALĂ AL CORPURILOR

Oamenii moderni au organisme fizice foarte obosite. Mult supuse stimulilor, alergate, supra-solicitate. Chiar și așa-zisele pauze, pompos numite concedii, sunt doar perioade stresante și alergate, în călătorii lungi și obositoare.

Iarna, mai ales, datorită frigului de afară și stagnării din case, oamenii au nevoie să se odihnească mai mult și să doarmă prelungit.

În loc să facă așa, ei umblă prin Europa la ski sau mișcare fizică intensivă, pe frig și forțând la maxim corpul. Și ca să-l răsplătească suplimentar, că tot l-au forțat, îi mai dau și mâncarea minunat de amestecată disponibilă în restaurante și super-market-uri, cu sare multă, cu E-uri și foarte procesată.

După care, inevitabil, încep probleme de eliminări, când corpul consideră că este prea mult abuzul la care a fost supus.

Evoluția ”virozelor” din primăvară este NATURALĂ.

An de an, am scris articole despre ”să nu ne fie frică de gripă sau de febră”. Și an de an, observ cum panica devine mai intensă, manipularea mediatică mai agresivă, iar oamenii sunt ghidați să consume servicii și produse medicale în cantități impresionante.

Purtarea măștii pe figură pentru protecție anti-virală mi se pare elementul cel mai interesant, în tot spectacolul mediatic al panicii induse de virus.

Personal, consider că masca este foarte utilă, când este purtată la masă. Rolul ei protector nu ar fi să nu lase virusii să intre, ci să împiedice mâncarea proastă să intre în corpurile oamenilor.

Așa încât, din acest punct de vedere, chiar mi se pare un comportament bun. Haideți să ne punem măști. Să închidem gura când trebuie. SPER CĂ ZÂMBIȚI AICI. Și sunteți îngăduitori cu tonul ironic al postării. Mesajul meu se dorește mai degrabă liniștitor decât de ridiculizare al unor comportamente exagerate.

Înțelegând ciclicitatea unor probleme, observând oamenii și având confirmări anuale despre imunitatea și reactivitatea corpului reușesc să am o privire de ansamblu asupra unei situații care uneori pare dificilă, la prima vedere, dar foarte logică, când este mai bine pricepută.

Starea de calm mental, de liniște interioară este o stare greu de atins în lumea modernă

Avem nevoie de antrenament, de conștientizare și de exersare pentru a o obține. O putem realiza când respirăm profund de mai multe ori. Dar și când ascultăm o muzică liniștitoare, când facem un masaj, când mergem la spa, când petrecem timp de calitate într-o companie plăcută.

În starea de calm mental suntem logici și putem privi detașat orice situație. În stare de panică, reacționăm exagerat. Există multe remedii posibile de susținere a organismului omenesc în perioada primăverii.

REMEDII POSIBILE

Am să vă amintesc doar câteva, pe care le puteți folosi să întăriți echilibrul interior.

Oscilococcinum, un capacel granule o data pe zi, 2-3 săptămâni la rând. Preparat din extract de ficat de gâscă (o pasăre ce nu face gripă), acest produs ajută corpul să lupte eficient cu orice viroză. Și poate fi folosit și preventiv, nu doar ca și tratament la primele semne de viroză (atunci se poate da de 3 ori pe zi – zile la rând – alături de alte produse de susținere)

Imunogrip și Poly-gemma imunitate (Plantextrakt Cluj) sunt produse care întăresc imunitatea – în doze de 25 picături (pentru adulți) și 10 pic (pentru copii) zilnic, 2-4 săptămâni la rând, susțin organismul la trecerea dintre anotimpuri.

Vitamina C naturală, din fresh de portocale, din limonadă, din consum de citrice sau fructe de pădure, ajută la protecție.

Știați că un pahar de fresh de portocale, băut înghițitură cu înghițitură, ajută la scăderea febrei cu 1-2 grade, în timpul unui episod de răceală? Testați acest lucru!

Propolis-ul și păstura, consumate în cantități mici, asigură protecția mucoaselor respiratorii. Mierea Manuka și orice miere de bună calitate susțin și hrănesc corpul, atât la copiii, cât și la adulți.

RELAXAȚI-VĂ ȘI LINIȘTIȚI-VĂ

Cea mai bună prevenție este dată de odihnă, relaxare, detașare mentală de vești proaste și neplăcute și observarea de la distanță a tuturor manipulărilor exagerate din presa.

Corpul omenesc este foarte puternic și se auto-repară. Aveți încredere în forța vieții care îl locuiește și-l animă. Ajutați-vă corpul să se auto-curețe oferindu-i odihnă, relaxare, hrană bună și atitudine pozitivă.

Situați-vă într-o poziție de liniște interioară, indiferent de provocarea de la exterior. Haideți să dăm un exemplu de reacție matură la o provocare exterioară. Să nu mai fim copii speriați, pe care îi pot amenința adulții cu bau-bau. Să devenim adulți informați, care înțeleg diferit situația.

Mă bucur să ne împuternicim împreună. Haideți să purtăm pe figură, în loc de mască, un zâmbet larg și o stare de bine.

Alături de voi, mereu cu inima deschisă,

Dr. Sorina Sorescu, jobjogjoy.com/ro, februarie 2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply