”Un viitor pentru trecut – clasarea și valorificarea patrimoniului epigrafic și sculptural callatian”, proiect aprobat de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, în cadrul programului RO CULTURA [VIDEO]

0
857

Direcția Cultură și Sport Mangalia: Vineri, domnul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu a semnat proiectele aferente primului apel din cadrul programului RO CULTURA. Printre cele 9 proiecte eligibile se află și proiectul Direcției Cultură și Sport Mangalia – ”Un viitor pentru trecut – clasarea și valorificarea patrimoniului epigrafic și sculptural callatian”. Valoarea proiectului este de 604.935,49 lei și este finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE) – 2014 – 2021.

Proiectul presupune clasarea a 201 bunuri culturale din colecția muzeului callatian, restaurarea a 26 de exponate din colecția numismatică, pregătirea unei expoziții cu bunuri culturale mobile clasate și restaurate, scanarea 3D a 20 de exponate muzeale, reconstituire 3D a unui templu antic din elemente arhitectonice și sculpturale clasate ce va constitui componenta inovativă și interactivă a activității, dezvoltarea expertizei profesioniștilor muzeului în domeniul clasării sau restaurării bunurilor de patrimoniu.

Începând cu 1 februarie 2020, toate cele nouă proiecte vor intra în etapa de implementare, care se va întinde pe o perioadă de maximum 24 luni.

Programul RO-CULTURA este finanţat prin Granturile SEE 2014 – 2021, acestea din urmă reprezentând contribuţia financiară acordată de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European şi pentru consolidarea relaţiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 31.01.2020. (Mulțumim, Mangalia.TV, pentru video).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply