Depistaţi de jandarmi comercializând peşte în târguri, fără îndeplinirea condiţiilor legale

0
907

farmec.ro
carturesti.ro%20

O cantitate de peste 750 kg de peşte comercializat  ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii constănţeni în acest weekend, în urma executării unor acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ, cu nerespectarea cadrului legal.

În perioada 11-12 ianuarie a.c., echipajele de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au depistat cinci persoane care comercializau peşte, fără a avea documente legale, în târgurile din Cobadin şi General Scărişoreanu.

Deoarece faptele sunt prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit),  jandarmii au întocmit procesele verbale de sesizare ce vor fi înaintate structurilor de poliţie,  în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unor societăţi comerciale specializate.

Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte, icre ori produse din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.


Mangalia News, 13.01.2020. (IJJ Constanța).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply