Organizatorii UNTOLD: Peste 45 milioane de euro rămân în Cluj-Napoca, în urma festivalului

0
1206

Organizatorii UNTOLD estimează că cele aproximativ 372.000 de persoane care au participat la cel mai mare festival de muzică din România au cheltuit în acest an în Cluj-Napoca, în cele patru zile, peste 45 de milioane de euro.

Din total participanților, 20% au fost din județul Cluj, 20 % din străinătate, iar restul de 60% din toată România, apreciază organizatorii, într-un comunicat. Turiștii străini au venit din peste 100 de țări, între care Marea Britanie, Olanda, Franța, Belgia, Austria, Polonia, Ungaria, dar și Argentina, Brazilia, India, China.

„La o prima estimare, din cei peste 370.000 de participanți, cei 300.000 veniți din afara Clujului au cheltuit fiecare în medie, în cele 4 zile, cel puțin 150 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee etc. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea clujeană, de peste 45 milioane euro. Acești bani se vor regăsi apoi în impozite și taxe locale, dar și în încasări pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numărul mare de turiști prezenți, punându-și apartamentele sau casele la închiriat”, se arată în comunicat, care precizează că bugetul festivalului, pentru ediția aniversară, a depășit 16 milioane de euro.

Investiții de peste 1,3 milioane de lei în Cluj-Napoca

Organizatorii au mai anunțat că își asumă ca, pe lângă lucrările de reamenajare a Parcului Central, pe o suprafață de 10.000 mp, necesare în urma folosirii parcului în cele patru zile, să facă și o investiție suplimentară în înfrumusețarea a altor peste 50.000 mp din parc, suprafață folosită, an de an, de întreaga comunitate. 

„Astfel că, în urma evaluărilor realizate alături de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, UNTOLD își asumă să reamenajeze peste 60.000 de mp din parc, investiție care se ridică la suma totală de peste 1 milion de de lei. Aceste lucrări sunt schimbarea unor porțiuni de gazon, supraînsămânțare, toaletare vegetație și până la amenajări peisagistice. Lucrările au fost deja începute, urmând a fi realizate până la finele lunii august 2019. Pentru a reda clujenilor parcul în cel mai scurt timp, au fost contractate, în paralel, mai multe firme specializate care se ocupă deja de lucrări”, precizează sursa menționată.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru Cluj Arena, organizatorii UNTOLD și-au asumat să contribuie la „păstrarea în condiții optime a gazonului, cu atât mai mult cu cât UNTOLD susține echipa de fotbal U Cluj”. 

„Deja a fost început procesul de înlocuire a porțiunilor de gazon afectate în urma festivalului cât și a altor zone din teren, afectate în urma exploatării uzuale de peste an sau unde gazonul era deja bolnav, urmând ca în maxim o săptămână lucrările să fie finalizate. Suma pe care o va cheltui UNTOLD în acest sens, este de peste 370.000 RON. Pe lângă lucrările de la gazon care au început încă de luni dimineață, odată cu eliberarea suprafeței de joc, organizatorii vor evalua alături de managementul Cluj Arena și eventualele deteriorări survenite în afara terenului de joc, urmând ca toate cheltuielile rezultate, să fie acoperite integral de către UNTOLD, la fel ca și în anii precedenți”, adaugă comunicatul.

Continuarea, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply