15 milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 34 de ani nu munceau și nici nu urmau vreun program de educație și formare, la nivelul UE, în anul 2018!

0
1073

Lucrând împreună, pentru a informa despre progresele înregistrate în combaterea șomajului în rândul tinerilor

Lansarea oficială a Youth Employment Magazine este anunțată în cadrul Zilei internaționale a prieteniei. Aproape 200 de instituții din 26 de țări europene care implementează proiecte finanțate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia se unesc pentru a împărtăși rezultatele inițiativelor lor menite să combată șomajul în rândul tinerilor în Europa.

Lansată la 30 iulie, Youth Employment Magazine (https://youthemploymentmag.net/) va funcționa ca sursă de inspirație pentru toate proiectele implementate în cadrul EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Echipa editorială este formată din experți care implementează ei înșiși proiectele respective, care elaborează în mod regulat materiale despre progresul și rezultatele fiecărui proiect. Platforma este înființată de Operatorul de fond, un consorțiu al JCP Italia și Ecorys Polonia.

Problema arzătoare a Europei

Conform datelor prezentate recent de Eurostat, în anul 2018, la nivelul UE-28, aproximativ 15 milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 34 de ani nu munceau și nici nu urmau un program de educație și formare. În Italia și Grecia, țări cu cea mai ridicată rată a șomajului, mai mult de un sfert dintre tineri nu aveau o slujbă. Pentru a promova angajarea durabilă și calitativă a tinerilor în Europa, Islanda, Liechtenstein și Norvegia au lansat, în 2017, EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment, în valoare de 60 de milioane de euro. Cele 26 de proiecte la scară largă selectate pentru a primi finanțare urmăresc să ajute aproximativ 25 000 de tineri să-și găsească un loc de muncă sau să creeze noi locuri de muncă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Tinerii vulnerabili abandonează deseori sistemele formale de educație și formare profesională și ies adesea în afara pieței obișnuite a forței de muncă și există o mare nevoie de soluții inovatoare, transfer de bune practici și studii de impact asupra a ceea ce funcționează și ce nu. Cele 26 de proiecte vor dezvolta, testa sau adopta aproape 100 de abordari, metode si practici noi, subliniind caracterul inovator al Fondului pentru angajarea tinerilor”, declară doamna Grethe Haugøy, Senior Sector Officer pentru Fonduri Regionale și Fondul Global pentru Dialog Social și Muncă Decentă la Biroul Mecanismului Financiar, Secretariatul EEA and Norway Grants.

O platformă dincolo de frontiere

În comparație cu alte inițiative ale EEA and Norway Grants, valoarea adăugată a Fondului pentru ocuparea tinerilor este generată de concentrarea sa transnațională. Acest lucru este în concordanță cu Strategia Europa 2020 și cu politica de coeziune a UE care ține seama de rolul esențial al regiunilor și al cooperării transfrontaliere pentru o creștere rațională, durabilă și favorabilă incluziunii. Cum aria de cuprindere a Fondului este enormă (consorțiile de proiect reunesc 195 de entități din diverse sectoare care își desfășoară activitatea în 26 de țări), diseminarea rezultatelor la nivelul țărilor în care sunt implementate proiectele și fluxul de informații dincolo de granițele generează provocări semnificative. Acesta este principalul motiv pentru care este creată o platformă comună de comunicare sub forma unei reviste online. Nu întâmplător lansarea oficială a revistei “Youth Employment Magazine” are loc de Ziua internațională a prieteniei, întrucât consorțiile care implementează proiecte mențin constant relații armonioase, împărtășesc bune practici și experiențe.

Activități locale, informații globale

Revista nou creată va integra conținuturi pregătite în cadrul tuturor proiectelor: nu numai știri despre realizările curente și informații despre progresul acestora, ci și articole lungi, comprehensive, coroborate cu o galerie multimedia. În plus, calendarul actualizat constant va permite publicului să urmărească toate evenimentele organizate în cadrul proiectelor în spațiul european și în statele donatoare.

“Revista online va servi ca o platformă pentru a inspira, conecta și a atrage atenția tinerilor din Europa și va deveni un hub online pentru toate entitățile implicate în Fond”, a declarat Raquel Torres Prol, Communication Officer, Fund for Youth Employment at the Financial Mechanism Office, Secretariatul EEA and Norway Grants.

Despre EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment:

• finanțare în valoare de 60,6 milioane euro.
• 3 țări donatoare – Islanda, Liechtenstein, Norvegia.
• susține 26 de proiecte transnaționale care promovează angajarea calitativă a tinerilor.
• intenționează să ajungă, în special, la șomeri pe termen lung din grupa de vârstă 25-29 de ani, pentru a fi complementar finanțării oferite de UE.
• Mai multe informații: http://eeagrants.org/fundforyoutemployment.


Mangalia News, 31.07.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply