Istoria Veche a Dobrogei, tema de studiu a Taberei de arheologie de anul acesta cu studenții ruși, în România și Bulgaria

0
1310

farmec.ro
carturesti.ro%20

”A parte ediție a taberei de arheologie organizată pentru studenții ruși ai MGOU (Universitatea Guvernamentală de Stat Moscova). Inițiator, prof. univ. dr. Ion Pâslaru. Reprezentant MGOU, prof. univ. dr. Evgheni Iarovoi. Activitățile grupului s-au desfășurat in perioada 6 – 16 iunie 2019, atât în România (Mangalia, Constanta, Adamclisi), cât și în Bulgaria (Shabla, Varna, Silistra, Kavarna, Kaliakra, Balcik, Durankulak). Tema studiului practic din acest an a fost Istoria Veche a Dobrogei.

Studenții au fost foarte bine primiți de gazde ospitaliere și doresc sa mulțumesc pentru atenția acordată Muzeului Național de Istorie Varna, Muzeului de Istorie din Silistra, Municipalității Shabla și Silistra, Primăriei Municipiului Mangalia și Direcției de Cultura Mangalia (director, Lucian Nichita, reprezentat de dr. Tatiana Odobescu), directorului Complexului “Alutus” Mangalia, Muzeului de Istorie Naționala și Arheologie Constanta (director, dr. în Istorie Sorin Marcel Colesniuc) și…, dacă am omis pe cineva, sa-mi fie iertat! Au fost zile pline și s-au adunat amintiri plăcute!”

Drum bun, tinerilor și sperăm să revină la studiu, sau ca turiști!


Mangalia News, Luni, 17 iunie 2019. (A transmis prof. Magdalena Iacob).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro