Guvernul modifică programul Prima Casă în programul „O familie – o casă”

0
1157

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul discută în şedinţa de joi modificarea programului Prima Casă şi transformarea lui în programul „O familie – o casă”.

„Discutăm astăzi în primă lectură proiectul «O familie – o casă», o variantă mai aproape de nevoile cetăţenilor a Programului Prima Casă. Venim cu noi măsuri de reducere a costurilor de finanţare pentru românii care doresc să cumpere o locuinţă. Concret, le propunem creşterea nivelului garanţiei guvernamentale de la 50% cât este în prezent la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiune şi reducerea substanţială a dobânzii pentru familiile cu copii şi pentru persoanele cu dizabilităţi”, a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a fost cel care a anunţat iniţial transformarea Programului Prima Casă în programul „O familie – o casă”. „Extindem Prima casă şi numim programul O familie – O casă. Condiţiile la Prima casă au fost bune iniţial, dar au devenit mult prea restrictive şi toată lumea e nemulţumită”, spunea Dragnea.  

Potrivit acestuia, valoarea garantată va fi mai mare, de 570.000 de lei. „Mărim plafoanele, pentru că dacă aveai peste 3.000 de lei venituri, nu te mai calificai, intrai într-un cerc vicios, adică foarte puţini mai aveau acces şi la case foarte mici. Dobânda este fixă, în lei. Eu sunt sigur că se vor găsi bănci care vor susţine asta”, continuă Dragnea.

Mai mult, în adevarul.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro