Cum poți prepara cu ușurință vopsea de ouă naturală

0
1202

Când ne gândim la Paște, unul dintre simbolurile cele mai semnificative sunt ouăle vopsite în culori vii. Însă vopseaua din comerț conține numeroși aditivi alimentari, care trec cu ușurință prin coaja oului fiert și pot ajunge în organismul uman. Aceștia pot cauza reacții alergice, migrenă, astm și cancer. Din fericire, există alternative naturale bazate pe plante care vor colora ouăle la fel de frumos, fără riscuri asupra sănătății. Iată cum poți proceda pentru a vopsi ouăle cu substanțe naturale:

Vopsele naturale

Iată câteva dintre ingredientele pe care le poți folosi pentru a colora ouăle. Ține minte că rezultatul variază în funcție de ou (alb sau maro) și de timpul pe care îl petrec în vopsea.

Coji de ceapă galbenă (două căni): portocaliu pe ouă albe, roșu pe ouă maro;

Coji de ceapă roșie (două căni): roșu pe ouă albe, mov deschis pe ouă maro;

Varză roșie (două căni): albastru pe ouă albe, verde pe ouă maro;

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Turmeric (o lingură): galben pe ouă albe, cafeniu pe ouă maro;

Sfeclă roșie (o cană și jumătate): roz pe ouă albe, maro pe ouă maro;

Paprika (trei linguri): galben pe ouă albe, portocaliu pe ouă maro;

Spanac (o cană): verde deschis pe ouă albe, verde închis pe ouă maro;

Fructe de pădure închise la culoare (mure, afine, 2 căni): albastru pe ouă albe, violet pe ouă maro;

Cafea (2 căni, nu diluați cu apă): maro deschis pe ouă albe, maro închis pe ouă maro.

Mod de preparare

Într-o oală, adaugă în jur de două căni de apă și ingredientele pentru vopsea.
Când lichidul dă în clocot, dă focul mic și lasă compoziția să mai fiarbă în jur de 20 de minute. Pentru o vopsea mai intensă, lasă ingredientele mai mult la fiert, iar dacă vrei nuanțe mai deschise, lasă-le mai puțin.
Lasă vopseaua să se răcească, apoi strecoar-o și mut-o în alt recipient. Adaugă oțet (1 lingură per cană de lichid) și puțină sare.
Adaugă ouăle în vopsea, asigurându-te că sunt complet acoperite.
Lasă-le în frigider peste noapte, sau un minim de opt ore.
A doua zi, scoate-le și lasă-le la uscat.
Le poți oferi strălucire, cu ajutorul uleiului de măsline.


DESPRE AUTOR: ANA MOCA-GRAMA

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură. (sursa: green-report.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply