Evenimente culturale, în aprilie, la Mangalia: Teatru, Stand-up Comedy și Concert Phoenix „Sinteza – Rapsodia”

0
1590

15-18 Aprilie – Teatrul de Păpuși Gulliver Galați – Frumoasa și Bestia

15.04 – ora 09:30,

16-18.04 – ora 10:00,

Distribuție:
Ramona Păuc, Ionuţ Negrișanu, Gina Geru, Elena Marin, Adina Ariton, Eduard Şişu, Marian Sterian, Aurelian Iorga.
Scenariul si regia: Cristian Pepino.
Scenografie: Alexandru Remus Gabor, Raluca Aioniţoaie.
Muzica: Dan Bălan.

Durata: 50 min.
Public tinta: + 3 ani.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Spectacolul este o lecţie de devotament şi sacrificiu pe care fiiica cea mică îl face pentru tatăl său, Bernardo. Aceasta acceptă să se ducă la palatul Bestiei pentru a-şi salva tatăl, care furase un trandafir din grădina monstrului cu chip de om şi trup de fiară, drept cadou pentru fiiica sa. Ajunsă la palat, Frumoasa va reuşi să îndrăgească această arătare care, dincolo de înfăţişarea sa grotească, ascundea un suflet cald şi sensibil. Şirul întâmplărilor desfăşurate la palatul fermecat ne conduc într-o ingenuă poveste de dragoste dintre cei doi. Bestia fusese de fapt un prinţ fermecat de o vrăjitoare care dorea să se razbune pentru că frumosul prinţ îi respinsese cererea în căsătorie. Vraja aceasta nu se va desface decât atunci când o fecioară va consimţi să îi devină soţie. Frumoasa se va îndrăgosti de Bestie şi, pentru a-l salva de la moarte, acceptă să se căsătorească cu ea. Vraja se desface şi copacii din pădure devin iarăşi ce au fost, adică Regele, Regina şi supuşii lor, iar Bestia redevine prinţul cel frumos.


Vineri, 19 Aprilie, ora 19:30 – Stand-up Comedy – Maria Popovici

Banciu, Mincu si Maria Popovici ajung la tine in oras!
Lume, lume, i-au trebuit Mariei Popovici 2 turnee naționale de stand-up comedy ca sa îl convingă pe Mincu să o ceara în sfârșit în căsătorie. Sute de spectacole, cu mii de spectatori ca martori, în care s-a plans că rămâne nemăritată și în sfârșit cei doi au spus,„Da” pentru totdeauna. Mă rog, mai mult nu a mai spus Mincu „Nu”. Cert e că noul show „La bine si la rău” va călători prin țară în cel de-al 3 lea turneu cu Mincu, Maria Popovici si Banciu. Între timp cei trei au realizat o emisiune on-line de succes: „Razi ca prostu'”, Mincu a lansat sezonul 2 din „Beton!” pe Comedy Central și Maria face un super rol în serialul de comedie „Triplusec” de pe Pro Tv. Iar Banciu… și-a luat mașină.

Ne vedem la spectacol!
Pret bilet 35 lei.
Info si revervari la 0341 566 915, sau 0751 268 332.
***Spectacol nerecomandat copiiilor sub 16 ani.


Sâmbătă, 20 Aprilie, ora 18:00 – Trupa de Teatru Thaliamar

Pret bilet: 10 lei elevi, 15 lei adulti.

Spectacolul Avioane de hârtie, pe un text al scriitoarei contemporane Elise Wilk, este o piesă despre problemele tinerilor din zilele noastre, despre “zidul” pe care societatea formată din adulți l-a ridicat, fără să știe, între ei și propriii copii. Actorii – elevi din Teatrul Thaliamar au exact vârsta personajelor din text și sunt în clasa a IX – și a X- a așa cum spune și textul. Veți descoperi, în spectacol, povestea unor adolescenți care se confruntă cu probleme de identitate, de hărțuire și de părăsire maternă sau dacă vreți un termen la modă: Bullying, iar tinerii nu știu cum să reacționeze și să relaționeze.

Ei ajung să se trateze între ei exact așa cum societatea actuală îi tratează și devin un zid al indiferenței și răutății cu cel mai slab. Oare tinerii sunt cu adevărat răi sau doar simt o nevoie disperată de iubire?

În text e ridicată și problema contemporană a părințiilor plecați la muncă în străinătate și cum acest fenomen afectează mentalitatea tinerilor abandonați. Cum reacționează tinerii lăsați în voia soartei? Veți vedea. Unele dintre personaje – oare sunt cu adevărat responsabile pentru acțiunile lor sau sunt rezultatul a ceea ce societatea a creat? Vom lăsa publicul să gândească concluzia finală.
***Spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani.


Duminică, 21 Aprilie, ora 19:00 – Concert Phoenix!

Turneul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” ajunge la Mangalia, pe 21 aprilie!

Dupa anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozitiunii, Phoenix se întoarce în fata publicului cu un proiect inedit: o sinteza între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” si Rapsodia 1, emblematica pentru George Enescu.

Legenda celor care ne-au dat nume în umbra marelui URSS începe cu Phoenix, cu muzica prin care a fost realizată prima conexiune între folclorul arhaic românesc, precreștin, și trăirea rockului, aducând astfel în fața publicului un nou gen: etno-rockul care timp de peste jumătate de veac ne-a vorbit despre noi înșine.

Preț bilet 60 lei.
Info si rezervari – 0341 566 915 / 0751 268 332.
Biletele pot fi achiziționate în următorul interval orar:
Luni – 08.00-16:00,
Marți, Miercuri, Joi – 08:00-17.00,
Vineri – 08:00-13.00.


Mangalia News, 08.04.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply