Sorin Mihai: Proiectul pentru construirea unei clădiri noi a Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” este depus pe POR 13.1 și se va realiza prin finanțare europeană

0
1705

Sorin Mihai: Proiectul pentru construirea unei clădiri noi a Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” este depus pe POR 13.1 (SUERD), având codul SMIS 125581, sub titulatura „Creșterea accesului la sistemul educațional prin reabilitarea structurii publice”.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 15.834.752,27 lei (undeva pe la 3 milioane și jumătate de euro). Acești bani se adaugă la bugetul local, ca sumă provenită din sursă externă (bugetul local va participa, totuși, cu 2%).

1. Proiectul este acum în evaluare, aflat în faza SF.

2. Nu poate fi început cu alte fonduri, pentru că Ghidul solicitantului permite acest lucru NUMAI dacă execuția lucrărilor ar fi fost începută sau finalizată ÎNAINTE de depunerea cererii de finanțare.

3. Mai durează încă vreo 6 luni finalizarea propriu-zisă a documentației tehnice, necesare execuției, obținerea avizelor, proiectul tehnic, documentația tehnică pentru autorizare de construire etc. Apoi, cel puțin încă vreo două luni va dura procedura de achiziții. Așadar, și dacă este finanțat din alte surse, mai durează minimum 8 luni până când proiectul este gata (birocrația din România).

4. Este evident pentru oricine că, dacă nu se va realiza prin finanțare europeană, Mangalia va pierde 3 milioane și jumătate de euro. Am convingerea, însă, că proiectul va primi finanțare. (sursa: Mihai Sorin, Facebook, 14.02.2019).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Despre proiectul unei clădiri noi pentru Școala Gimnazială ”Gala Galaction” din Mangalia, puteți citi aici și alte articole publicate de cotidianul online Mangalia News.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply