Reacția Damen la suspendarea licitației pentru corvete

0
1269

Reacția Damen la suspendarea licitației pentru corvete.

Damen a aflat că procedurile de licitație privind Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională” au fost suspendate de către Ministerul Apărării Naționale. Facem următoarele afirmații cu privire la acest subiect:

– Până la acest moment, nu au fost primite informații oficiale de la autoritățile române privind suspendarea licitației.

– Acest lucru va întârzia și mai mult întregul program de reînnoire a flotei navale române. Așteptăm comunicarea ulterioară din partea autorităților române privind licitația și despre această suspendare. Suntem disponibili pentru clarificări suplimentare, iar Damen va coopera pe deplin și în mod transparent cu autoritățile române în această chestiune, dacă ni se va cere.

– Susținem pe deplin autoritățile române în desfășurarea investigației privind informațiile prezentate în mod repetat de o parte a presei românești și care ar putea fi considerate confidențiale.

– Înțelegem necesitatea unor proceduri de verificare și sprijinim în totalitate autoritățile române, reafirmând că oferta Damen respectă cu strictețe procedurile de licitație și normele în vigoare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Damen precizează că oferta sa este pe deplin conformă cu întregul program de reînnoire a flotei Forțelor Navale Române. Suntem încrezători în experiența noastră vastă în cadrul șantierului naval Damen Galati, unde oferim un produs demonstrat ca fiind avansat din punct de vedere tehnologic si unul construit respectand termenele limită și costurile specificate:

  •  Cu o istorie de peste 90 de ani, Grupul de Șantiere navale Damen a început activitatea în Galați în urmă cu 25 de ani în calitate de partener, și mai târziu ca acționar principal. Grupul Damen a investit considerabil în șantierul naval, făcând din Damen Galați una dintre cele mai de succes privatizări din istoria României. Peste 1300 de nave au fost construite la Galați în decursul celor 125 de ani de activitate ai șantierului.
  • Șantierul Naval Damen Galați a construit o poveste de succes în ultimii 25 de ani. De la integrarea in Grupul Damen am construit peste 400 de nave, inclusiv 30 de nave militare care deservesc peste 13 marine militare și paze de coaste în toată lumea, incluzând state membre NATO și UE.
  • Șantierul Naval Galați a devenit unul dintre cei mai mari exportatori de produse militare din România, Grupul Damen beneficiind în mod extraordinar de experiența găsită aici, managerii fiind locali și bazandu-se pe o lungă istorie de construcție a navelor.
  • Damen Galați a devenit cel mai important șantier naval al diviziei de apărare și securitate a Grupului Naval Damen. De asemenea, Damen Galați este singurul șantier naval din România cu o experiență în construirea vaselor militare de peste 20 de ani.

– Acesta este al patrulea an de proceduri de când România a început negocierile pentru o nouă capacitate navală de apărare, iar 2019 ar fi fost anul în care am fi sărbătorit lansarea primei nave, în locul acestei suspendări. Astfel, în loc de lansarea primei nave Sigma pentru marina română, inginerii români de la Șantierul Naval Damen Galați au sărbătorit la finalul anului trecut lansarea unei corvete Sigma pentru marina mexicană, unde au avut o contribuție directă. Acesta a fost a 10-a navă Sigma construită de Grupul Damen.

– Damen consideră că oferta sa este cea mai potrivită soluție pentru necesitățile navale românești: conține sisteme de armament din Statele Unite ale Americii, care sunt interoperabile la nivelul alianței NATO, aducând împreună cele mai bune companii din industriile de apărare din Statele Unite ale Americii (BOEING, RAYTHEON, GENERAL DYNAMICS) și din Uniunea Europeana. Acestea pot fi construite în România de către Damen Galati intr-un șantier naval existent, cu forță de muncă locala și ingineri români care ar putea începe lucrările imediat după semnarea contractului și finalizând toate acestea prin respectarea tuturor termenelor limită.

– Damen este pe deplin hotărât să răspundă în continuare așteptărilor României, fiind un partener de nadejde, pe baza celei mai bune soluții tehnice, prin singurul șantier naval militar din România care a construit 30 de nave pentru forțe navale și garzi de coastă din lume.


Mangalia News, 13.01.2019.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply