Ministrul Apărării, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Institutul Cantacuzino: Renaște unitatea de elită a vaccinului românesc

0
950

farmec.ro
carturesti.ro%20

Ministrul Apărării, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Institutul Cantacuzino: Renaște unitatea de elită a vaccinului românesc.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat că, odată cu preluarea de către MaPN a Institutului Cantacuzino, s-a pus în mișcare un plan amplu de renaștere a unității de elită a vaccinului românesc. Fifor a explicat că, în primă fază, vor fi angajați 200 de oameni la Institut și, totodată, pe un teren al Ministerului Apărării se va contrui o hală de producție în masă a vaccinului românesc.

”Cea mai mare problemă pe care o are acest Institut în momentul de față este faptul că oamenii specializați au ales să plece. Dacă restul problemelor vor fi rezolvate destul de ușor, problema resursei umane este una foarte dificilă, pentru că nu este ușor să formezi specialiști în acest domeniu.

Anul acesta vom introduce un memorandum în Guvern pentru angajarea a 200 de oameni în cadrul Institutului. Desigur, aceste posturi sunt defalcate pe diferite specializări și dorim să readucem în Institut specialiști și tineri pe care să îi formăm. Avem nevoie de 150 de cercetători și 50 de oameni care să lucreze în linia de producție.

Ne preocupă foarte mult ca laboratoarele de referință din Institut să redevină unele de top. Pentru aceasta vom începe utilarea și dotarea laboratoarelor din această primăvară. De asemenea, vom pune accent pe componenta educațională a Institutului, trebuie să formăm tineri cercetători, alături de profesorii care există deja în Institut.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Este un punct de pornire în carieră pentru tineri, un punct cum greu găsești într-un spital sau în alte locuri”, a declarat Mihai Fifor.

Fifor a precizat că se va construi și o hală de producție, unde se va produce vaccinul în masă. El a explicat că hala de producție va fi în afara Bucureștiului, dar va fi în strânsă legătură cu laboratoarele de cercetare care își vor continua activitatea în Capitală.

Ministrul Apărării a explicat că o parte dintre clădirile Institutului Cantacuzino vor fi dărâmate pentru că nu mai prezintă siguranță, dar în schimb vor fi contruite și amenajate laboratoare cu dotări de ultimă generație.

”Identificăm un teren din portofoliul MaPN unde intenționăm să construim o hală de producție și să revenim la producția de linie a unor produse care au făcut celebru Institutul Cantacuzino.

Cea mai optimistă variantă pentru repunerea pe piață a vaccinului antigripal este un an și jumătate sau doi ani”, a mai precizat ministrul Apărării. (stiripesurse.ro, 09.10.2018).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply