Istoria incredibilă a perimetrului plin cu gaze din Marea Neagră, pe care americanii de-abia așteaptă să-l exploateze. O istorie care a început în 1992 și continuă acum în Parlament prin Legea Offshore

0
1170

farmec.ro
carturesti.ro%20

Istoria incredibilă a perimetrului plin cu gaze din Marea Neagră, pe care americanii de-abia asteapta sa-l exploateze. O istorie care a inceput in 1992, si continua acum in Parlament, prin Legea Offshore.

Cine este avocatul din umbră care a făcut legea petrolieră şi cum a ajuns acum să lucreze pentru cel mai mare fond de investiţii privat din lume.

Marea Neagră şi toate bogăţiile din adâncurile ei sunt gata de a declanşa un nou „tsunami“ la zece ani după ce unul dintre cele mai controversate dosare din istoria petrolului românesc isca furtuni, scrie cel mai recent număr al revistei Business Magazin.

La finalul anului 2008, un act adiţional secret completa contractul de explorare pentru perimetrele Pelican şi Midia din Marea Neagră, înţelegere parafată între statul român şi canadienii de la Sterling Resources în 1992.

În timp ce mulţi români nici măcar nu ştiau că este în derulare un proces la Haga cu Ucraina pentru platoul continental al Mării Negre, împărţeala „comorilor“ deja se făcea în secret, chiar prin acest act adiţional. Din partea statului român şi a Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) semna chiar preşedintele instituţiei, Bogdan Găbudeanu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Din partea Sterling Resources însă semna avocatul Emilian Ijdelea, (foto) fost preşedinte al Agenţiei Române de Dezvoltare între 1992-1993, unul dintre oamenii care au contribuit chiar la scrierea Legii Petrolului, potrivit informaţiilor disponibile.

La scurt timp după realizarea acestui act, România câştigă procesul de la Haga, una dintre cele mai mari victorii ale diplomaţiei locale pe plan extern, Sterling Resources fiind unul dintre beneficiarii acestui verdict istoric.

Citiți continuarea aici.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply