Viitorii oameni de știință pregătiți la 23 August. Deschiderea oficială a Școlii de Vară 2018 [VIDEO]

0
1109

VIITORI OAMENI DE ȘTIINȚĂ PREGĂTIȚI LA 23 AUGUST!

Sâmbătă, 30 iunie 2018, la ora 10.30, în sala clasei a VI-a A de la Școala Gimnaziala ”George Cosbuc” 23 August, s-au deschis cursurile gratuite care fac parte din programul ”Școala de vară 2018”.

Pentru cea de-a cincea editie a Școlii de vara, copiii din scolile comunei 23 August au o paleta variata de cursuri: de la cele sportive (tenis de masa, tenis de câmp, fotbal) si pregatire suplimentara sau remediala, la tabere, activitati educative non-formale pe plaja si în curtea scolii sau cursuri gratuite de navomodele, astronomie, aeromodele, fizica aplicata, robotica, electronica si multe altele.

Sâmbătă a avut loc și o demonstratie de aeromodele si automodele, în cadrul careia specialisti si pasionati din Bucuresti, Mangalia si Constanta au explicat copiilor câteva din legile fizicii aplicate în aceste domenii. Explicatiile au fost completate de demonstratii practice. Copiii au primit modele usoare de planoare si le-au lansat pe holurile institutiei, iar când ploaia a încetat, joaca a continuat si afara.

Expozitia de rachete, obiecte de observat cerul (astronomie), automodele, roboței telecomandati prin tablete, avioane si planoare s-a bucurat de mare succes.

Cursurile sunt organizate cu sprijinul specialistului Abibula Aygun si se vor finaliza cu un concurs, unul din premii fiind o excursie de o zi la tabara SF de la Capidava, organizata de profesorul Alexandru Mironov. Urmeaza prima lectie de navomodele si demonstratia pe apa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ora, locatia si data vor fi anuntate ulterior, celor care s-au înscris în cadrul sesiunii de lansare a programului.

Detalii si înscrieri se pot face pe e-mail [email protected]

Materialele si echipamentele necesare sunt asigurate cu sprijinul administratiei locale a comunei 23 August, iar cercurile tehnico-aplicative sunt deschise tuturor copiilor din zonă.

Majoritatea activitatilor au loc în weekend, astfel încât copiii cu vârste mici să poată fi însotiti de adulti. (A transmis prof. Magdalena Iacob, director).

(foto/video: Mangalia.TV și Abibula Aygun, Fb.).


Mangalia News, 1 iulie 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply