Sindicaliștii de la DMHI Mangalia renunță la proteste, dar se pregătesc de noi negocieri

1
1499

Lucrătorii Şantierului Naval Mangalia au renunţat la protestul din 28 iunie, a declarat, astăzi, liderul Sindicatului Liber Navalistul, Laurentiu Gobeajă, pentru Radio Constanța.

Vineri a avut loc şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor, prin care s-au aprobat condiţiile de asociere între Şantierul Naval 2 mai şi compania olandeză Damen.

Dincolo de preluarea şantierului de către noul investitor, oamenii îşi doresc salarii mai mari şi o renegociere a contractului colectiv de muncă:

„Având în vedere că s-au aprobat aceste condiții, în ședința Consiliului Director vom lua decizia de a suspenda acțiunea de protest. La noi, salariul mediu este undeva la 3.400 de lei, în timp ce la Damen Galați este undeva la 4.400 de lei, adică suntem foarte aproape de salariul minim pe economie. La 8 ore, salariul este sub 2.000 de lei, 1.800 – 1.900 de lei net. Condițiile dintr-un șantier naval, deși suntem încadrați la condiții normale, ele nu sunt tocmai normale“, afirmă sindicalistul Laurențiu Gobeajă.

Sunt în rediscutare 5 articole din Contractul Colectiv de Muncă încheiat anul acesta, precizează Gobeajă:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Avem în divergență doar cinci articole, pentru că nu ne-am înțeles în cadrul ședințelor anterioare. Nu ne puteau oferi nimic. Aceste articole se referă la promovare, creșteri salariale, durata pauzei de masă, programul de lucru și bilete de odihnă. Anticipăm că vom mai prelungi pentru a patra oară durata negocierilor, deoarece pe 30 iunie expiră perioada pe care am stabilit-o noi. Estimăm că vom mai prelungi cu cel puțin o lună“, a mai spus liderul sindical al angajaților de la Șantierul Naval Mangalia.

Şantierul Naval Mangalia are în prezent 1.592 de salariaţi şi contracte care abia asigură funcţionarea lui.

sursa: radioconstanta.ro. foto: © Valerian Şarînga.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. E vremea sa construim, sa reparam, sa modernizam nave maritime. Mijloacele de productie ale santierului trebuie amortizate financiar, in caz contrar, pierderile sint imense.

Leave a Reply