Premieră la Spitalul Municipal Mangalia!
Medicul specialist oftalmolog dr. Dorina Stăetu realizează operații de cataractă, cu echipamente medicale de ultimă generație [VIDEO]

0
5798

farmec.ro
carturesti.ro%20

 

La Spitalul Municipal Mangalia s-au realizat, recent, primele operații oftalmologice de cataractă, cu echipamente medicale de ultimă generație. Conform medicului specialist oftalmolog dr. Dorina Stăetu, acest tip de intervenții chirurgicale erau așteptate de mai mult timp, de către pacienții din Mangalia, care suferă de diverse afecțiuni oculare.

„Astfel de operații sunt binevenite, mai ales pentru persoanele în vârstă, care nu mai trebuie să se deplaseze la altă unitate sanitară pentru o intervenție la nivelul ochiului”, a explicat dr. Stăetu.

De aceste servicii medicale pot beneficia atât pacienții din Mangalia și cei din sudul județului Constanța, dar și alte persoane, care doresc să se opereze la spitalul din Mangalia.

”Intervențiile chirurgicale pentru cataractă, desfășurate în premieră la Spitalul Municipal Mangalia, au fost un succes. Aceste operații sunt acum posibile și ne bucurăm că se fac în condiții optime și cu aparatură modernă, într-un timp foarte scurt, de circa 8-10 minute. În jurul Mangaliei sunt foarte multe localități, cu pacienți cu probleme de cataractă, în special vârstnici, care pot beneficia de operații complexe, în cadrul spitalului”, a precizat medicul specialist oftalmolog dr. Dorina Stăetu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dânsa a mai spus că alt tip de intervenții chirurgicale realizabile în cadrul spitalului sunt cele de corectare a strabismului la copii, intervenții pentru glaucom sau alte formațiuni tumorale de la nivelul ochiului. Totodată, conducerea unității din Mangalia a precizat că realizarea acestor tipuri noi de intervenții chirurgicale va atrage tot mai mulți pacienți, care ar putea beneficia de respectivele servicii medicale, decontate de Casa Județeană de Asigurări.

”Este o mare realizare pentru toți pacienții cu afecțiuni oculare, dar și pentru spitalul nostru și municipiul Mangalia. Până acum, am avut  nouă operații de cataractă. Totul a decurs bine, atât în timpul intervenției, cât și după. Avem deja solicitări de la pacienți din alte localități din țară, care vor să se opereze la Mangalia”, au precizat reprezentanții conducerii Spitalului Municipal Mangalia.


Mangalia News, Miercuri, 23 mai 2018.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply