FOARTE IMPORTANT! Dezechilibrul pH-ului intern este cauza diverselor afecțiuni și boli grave!

0
5832

Dezechilibrul pH-ului intern al organismului afecteaza insasi viata.

Mai multi medici si cercetatorii au ajuns la concluzia ca acest dezechilibru este cauza principala a mai multor afectiuni si boli grave.

Diabetul, cancerul, obezitatea, osteoporoza si multe alte boli ale zilelor noastre au o singura cauza: aciditatea lichidelor organismului, in special cea a sangelui.

Acidoza este o situatie in care dezechilibrul pH al corpului face ca acesta sa devina acid.

Acidoza este si ea de doua tipuri: respiratorie si metabolica. Despre acest subiect vom detalia intr-un articol viitor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ce este dezechilibrul ph acid / alcalin?
Aciditatea si alcalinitatea se masoara in functie de scara pH-ului (potential de hidrogen). Orice substanta cu pH < 7,0 este acida, in timp ce orice substanta care are pH > 7,0 este alcalina (bazica).

Apa cu pH de 7,0 este considerata neutra, adica nici acida, nici alcalina.
pH-ul ideal pentru corpul uman este cuprins intre 6,0 si 6,8 (in mod natural)*:

valorile sub 6,3 sunt considerate acide,
valorile peste 6,8 sunt alcaline.

*conform nutritionistului american Phyllis A. Balch, Vindecarea prin nutritie.

Acidoza inseamna boala!

Primele simptome asociate cu acidoza includ:

-sughitul frecvent, insomnie, retentie de apa, ochi adanciti, artrita, migrene, dureri de cap, presiunea sangelui anormal de scazuta, transpiratie acida sau puternica, scaune dure si seci, scaune mirositoare, insotite de senzatia de arsura in anus, dificultati de inghitire, halitoza (respiratie urat mirositoare), senzatia de arsura in gura si/sau pe limba, sensibilitatea dintilor la otet si fructe acide, afta pe limba sau pe cerul gurii.

sursa foto: http://www.activ-balance.com/

Simptomele diverselor boli si legatura cu dezechilibrul pH-ului organismului

In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile.

Procesele metabolice depind de enzime

Activitatile metabolice din organism depind in mare masura de parametrul pH al mediului intern. Aceasta deoarece majoritatea enzimelor care intervin in metabolism au un pH optim de actiune.

Cand el se dezechilibreaza chiar si putin, ajungand la o valoare de 7,2, activitatile metabolice nu se mai pot desfasura in conditii bune, ceea ce afecteaza toate organele si tesuturile.

In opinia unor specialisti precum dr. Robert O. Young, renumit cercetator american in domeniul biologiei moleculare, multe dintre bolile civilizatiei moderne au o singura cauza: dezechilibrul pH-ului din organism si in special al pH-ului sangelui, pentru ca el hraneste toate celulele corpului.

Aciditatea favorizeaza obezitatea…

Citiți mai mult aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply