OFICIAL! Ministerul Economiei a finalizat negocierile cu Damen Shipyards Group

0
3941

COMUNICAT: Ministerul Economiei a finalizat negocierile cu Damen Shipyards Group. Statul român va deveni acționar majoritar la Șantierul Naval DMHI Mangalia.

București, 22 martie – Negocierile dintre statul român și investitorul strategic interesat în Șantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie.

Astfel, Șantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunța la exercitarea dreptului de preferință cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A. Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acțiuni, astfel încât structura de acționariat a Societății Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel:

51% – Șantierul Naval 2 Mai S.A
49% – Damen Shipyards Group.

Oferta fermă autentificată va fi depusă în scris în cursul zilei de astăzi la sediul Șantierului Naval 2 Mai. După Adunarea Generală Extraordinară a acționarilor SN 2 Mai SA Mangalia, care va avea loc în data de 30 martie, partea română va intra în discuții pentru elaborarea statului societății mixte.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ministrul Economiei Dănuț Andrușcă a declarat că este mulțumit că negocierile s-au finalizat cu succes pentru partea română și a susținut că, în calitate de acționar majoritar, statul român va putea să protejeze forța de muncă înalt calificată din șantierul Naval.

“Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat. Din calitatea de acționar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului român și putem să protejăm inclusiv forța de muncă înalt calificată de la Șantierul Naval”, a declarat Dănuț Andrușcă.

De la preluarea mandatului și până în prezent, Ministrul Economiei a apreciat situația Șantierului Naval DMHI Mangalia drept prioritară, desfășurând activități și dând dispoziții aparatului de lucru din cadrul Ministerului Economiei în vederea soluționării legale și rapide, în cei mai favorabili termeni și condiții pentru partea română, a situației referitoare la șantier. În tot acest interval de timp, preocuparea Ministrului Andrușcă a fost legată la forța de muncă din șantier, având loc mai multe întâlniri cu reprezentanții mediului sindical, cu conducerea executivă și administrativă a Șantierului Naval 2 Mai Mangalia.


Mangalia News, 22.03.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply