Ce spune Damen despre tranzacţia cu şantierul naval din Mangalia

0
2879

Ziarul Financiar: Olandezii de la Damen, care au bătut anul trecut palma cu Daewoo pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la şantierul naval din Mangalia, precizează că a existat o întârziere în procesul de preluare, dar că se concentrează pentru obţinerea unui rezultat pozitiv.

“A existat o întârziere în proces, dar lucrăm spre obţinerea unui rezultat de succes. Nu avem alte comentarii la momentul actual”, a declarat pentru ZF Ben Littler, advisor communications în cadrul grupului Damen Shipyards.

Tranzacţia prin care olandezii de la Damen urmau să preia 51% din acţiunile Daewoo la şantierul naval din Mangalia, aprobată anul trecut de Consiliul Concurenţei, este “în aer” dat fiind că statul încă analizează tranzacţia şi se gândeşte să îşi exercite dreptul de preemţiune, decizie amânată până acum.

În cea mai recentă AGA, din 19.12.2017, s-a votat împotriva exercitării dreptului de preferinţă, motivat de faptul că nu a fost obţinută aprobarea Guvernului României până la această dată, având în vedere faptul că, potrivit hotărârii AGA din 19.10.2017, DSME (Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering – n.re) a fost notificată în privinţa prelungirii termenului, arată datele din ultimul raport publicat de companie pe Bursă.

Prima reacţie cu privire la soarta şantierului naval din Mangalia a venit miercuri din partea premierului Tudose, care a declarat în cadrul unui post TV, că statul român vrea să îşi exercite dreptul de preemţiune şi să cumpere 51% din acţiunile pe care le deţine Daewoo la şantierul naval Mangalia. Compania Daewoo Mangalia Heavy Industries este controlată de grupul Daewoo şi de compania locală Șantierul Naval 2 Mai-Mangalia S.A., la care Ministerul Economiei are 93,9% din acţiuni. Statul are astfel indirect 49% din acţiunile Daewoo Mangalia Heavy Industry.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în zf.ro/companii/ce-spune-damen


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply