Presedintele Iohannis a promulgat Ordonanta privind TVA split

0
1372

farmec.ro
carturesti.ro%20

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 27 decembrie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA, potrivit unui anunt publicat pe pagina Administratiei Prezidentiale. Reamintim ca Senatul a adoptat la sfarsitul lunii octombrie legea de aprobare a ordonantei privind split TVA, care – in noua forma – prevede ca masura de plata defalcata a TVA sa fi obligatorie exclusiv pentru companiile aflate in insolventa sau care inregistreaza intrazieri la plata acestei taxe, relateaza News.ro. De asemenea, companiile care vor opta benevol pentru aceasta masura vor primi o scutire de 5% din impozitul pe profit.

“Ordonanta de urgenta a Guvernului privind introducerea sistemului platii defalcate (split) a TVA obligatoriu de la 1 ianuarie, promulgata astazi de presedintele Klaus Iohannis, este o forma modificata fata de forma Guvernului, astfel incat sistemul sa fie aplicat doar firmelor in insolventa sau cu intarzieri la plata TVA, fiind exceptate firmele neinregistrate in scop de TVA si institutiile publice. Perioada de achitare a datoriilor a fost extinsa cu 30 de zile, pragurile de indatorare pentru care firmele sunt inscrise automat in split TVA au fost majorate de 10 ori”, explica consultantul fiscal Cornel Grama.

“Ca profesionisti in domeniul fiscal, intelegem pe deplin si sprijinim preocuparile guvernantilor in a gasi solutii eficiente pentru combaterea evaziunii fiscale, iar mediul de afaceri, la randul sau, a sustinut intotdeauna necesitatea reducerii evaziunii fiscale pentru a se asigura un climat economic echitabil, firmele corecte fiind dezavantajate din punct de vedere concurential de catre firmele care fraudeaza. Totusi, aceasta noua ordonanta, asa cum am semnalat in numeroase randuri, contine masuri disproportionate fata de scopul urmarit, cu consecinte grave asupra activitatii firmelor oneste”, arata intr-un email oficialii Camerei Consultantilor Fiscali.

Continuarea, aici: economie.hotnews.ro


 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply