ULTIMA ORĂ – Parlamentul a adopat Legea prevenirii: noile măsuri care pun frână abuzurilor

0
1891

Stiripesurse.ro: Camera Deputaților a adoptat mult așteptata Lege a prevenirii, promisă și asumată de Liviu Dragnea încă din campania electorală. Principalul scop al acestei legi este ca instituțiile de control să prevină producerea infracțiunilor economice și nu să aplice amenzi, indiferent de situația găsită.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Legea prevenirii va obliga toate autoritățile cu atribuții de control să facă, în primul rând, informare și educare, prevenire, și abia apoi să dea amenzi sau să ia măsuri împotriva agenților comerciali. Practic, nicio firmă nu va mai fi sancționată de la prima abatere.

Comisiile de buget şi juridică ale Camerei Deputaţilor au decis, luni, modificarea Legii prevenirii săvârşirii de contravenţii, astfel încât regimul contravenţiilor care intră sub incidenţa acestui act normativ va fi stabilit prin Hotărâre de Guvern.

Proiectul Legii prevenirii cuprindea, iniţial, anexa privind contravenţiile, iar, la propunerea Ministerului, aceasta a fost eliminată de comisiile de buget şi juridică.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Proiectul, al cărui iniţiator este Guvernul, are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal privind instituirea unor instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii.

Astfel, autorităţile sau instituţiile publice cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor au stabilite ca atribuţii informarea, instruirea şi îndrumarea publicului, precum şi obligaţia de a aplica, în cazul săvârşirii anumitor fapte contravenţionale, sancţiunea de avertisment împreună cu stabilirea unui plan de remediere prin care se acordă contravenientului o perioadă de timp pentru îndeplinirea obligaţiilor legale.

Continuarea, aici: stiripesurse.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply