Premieră în Marina Română. O femeie la comanda unei nave militare în misiune maritimă NATO. Cine este și ce navă comandă

1
2139

Pentru prima dată în istoria Marinei Militare Române, la sosirea dintr-o misiune internațională, pe dana portului Constanța, o voce feminină a raportat: ”Misiune îndeplinită”, după ce dragorul maritim 25 „Lt. Lupu Dinescu” a încheiat, pe 15 noiembrie, participarea la operația NATO de supraveghere a traficului maritim din Marea Neagră.

Neobișnuitul raport a fost dat, în fața oficialilor civil și militari, personal șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral dr. Alexandru Mîrșu, de căpitanul Delia-Doina Neacșu, prima femeie ofițer din Forțele Navale care a luat parte la o operație maritimă NATO în calitate de comandant.

Gruparea Navală NATO de luptă împotriva minelor marine, alcătuită din dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” (DM-25), vânătorul de mine DS Edremit (Turcia) și dragorul maritim BS Shkval (Bulgaria) și-a încheiat activitățile planificate în perioada 01-15 noiembrie, în Marea Neagră.

Vă invităm să citiți continuarea în ziuaconstanta.ro


 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply