Mișa: La 30 septembrie, 157.798 angajatori nu au plătit contribuții sociale pentru 2.076.097 angajați!

0
1252

Un număr de 157.798 de angajatori nu plătiseră contribuțiile sociale pentru 2.076.097 de angajați, la 30 septembrie 2017, iar acest lucru justifică necesitatea realizării transferului de contribuții de la angajator la angajat, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, într-o conferință de presă.

“Vreau să vă prezint câteva cifre care justifică necesitatea realizării transferului de contribuții și necesitatea implementării acestei măsuri. Vreau să vă spun că la data de 30.09.2017 există 157.798 de angajatori care nu au plătit contribuții sociale pentru angajații lor. Și acum am să vă menționez și numărul angajaților aferent acestor companii. Este vorba de 2.076.097 de angajați. Deci vă dați seama că este o pondere foarte mare și un număr foarte mare al celor care până acum evitau plata contribuțiilor sociale ale angajatului către bugetul de stat”, a explicat Ionuț Mișa.

Ministrul Finanțelor a subliniat că măsura este completată de introducerea sancțiunii pentru evaziune fiscală și realizarea unui dosar penal dacă angajatorul va face stopaj la sursă și nu va vira la bugetul de stat contribuțiile reținute angajatului.

În plus, el a ținut să precizeze că această măsură de trecere a contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului va însemna și o pensie mai mare pentru viitor.

Continuarea, pe www.digi24.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply