Parteneriat româno-bulgar, la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din comuna 23 August [galerie FOTO]

0
2212

Duminică, 1 octombrie 2017,  Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August a primit vizita partenerilor de proiect educativ de la Liceul ”Asen Zlatarov” Shabla – Bulgaria.

Delegația bulgară a fost reprezentată de dr. Iordanka Stoeva, președinte al Consiliului Municipal Shabla, prof. Petranka Petrova, directorul liceului și cadrele didactice, Svetlanca Anikeeva, Elena Stavreva.

Delegația română a fost formată din primar Mugur Viorel Mitrana, prof. Iacob Magdalena, directorul unității școlare, prof. David Valentina, director adjunct, învățător Voșloban Felicia, prof. înv. pr. Angheluță Anișoara și grupul de copii din ansamblul folcloric ”Românașii”.

Din partea partenerilor Asociația ProActiv pentru Comunitate Mangalia au fost prezenți ing. Griguță Nicoleta, președinte, Pruteanu Angelica și prof. Lipnic Silvia Monica.

Întâlnirea  a avut ca scop cunoașterea partenerilor, observarea realităților locale și identificarea particularităților, dar și a asemănărilor dintre cele două sisteme de învățământ. S-au vizitat sălile de clasă ale grădiniței, școlii primare și gimnaziale din comuna 23 August, laboratoarele de informatică și de științe din școala Dulcești și sălile de sport. S-au prezentat documentele școlare, cu titlu informativ și comisiile de lucru din școală, precum și proiectul activităților educative-extracurriculare pe anul școlar 2017-2018.

S-au pus la punct detaliile colaborării pentru anul școlar 2017-2018. Se vor organiza cursuri de formare pentru profesori români și bulgari la Shabla și Dobrich, cu posibilitatea de a oferi exemple practice prin asistențe la ore atât în școala din Bulgaria, cât și în România. Reprezentanții bulgari au lansat invitația de a participa la Zilele Liceului ”Asen Zlatarov” în februarie 2018. Iar omologii din România îi vor aștepta pe bulgari la Festivalul Dobrogea-mozaic etnic, în luna martie 2018.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Copiii vor face schimb de daruri și felicitări create de ei cu ocazia sărbătorilor de iarnă și se vor cunoaște mai bine, pe parcursul activităților educative propuse pentru anul 2018.

Consilier imagine,                               Director,

Prof. Ușurelu Carmen                    Prof. Iacob Magdalena.


Mangalia News, Luni, 2 octombrie 2017.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply