Grupul „Damen“ preia și Șantierul Naval Mangalia. Prețul tranzacției, între 40 și 60 milioane euro

0
3928

TELEGRAF Online: Proprietarul Șanierului Naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries, firma coreeană Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering negociază vânzarea șantierului nava către Damen Shipyards Group, care deține Șantierul Naval „Damen” Galați.

Potrivit cotidianului „The Korea Economic Daily”, Daewoo Shipbuilding a început discuțiile privind vânzarea șantierului naval de la Mangalia încă de anul trecut, în contextul unor măsuri de restructurare internă a activelor comerciale, iar acum negocierile se află în stadiul final.

„Negocierea prețului între Daewoo și Damen s-a încheiat deja și tot ceea ce a mai rămas e acceptul Guvernului Romaniei”, a precizat un oficial din industria constructoare de nave din Coreea de Sus. Este necesar acordul Guvernului, întrucât Mangalia Shipyards este deținut ca societate-mixtă, Daewoo deținând 51% din acțiuni, iar statul român 49%. Suma vehiculată în legătură cu această tranzacție este cifrată între 40 și 60 de milioane de euro.

Șantierul naval din Mangalia a construit până acum 127 nave petroliere și portcontainere, reparând în același timp și peste 300 de nave. În 2016, Daewoo-Mangalia Heavy Industries a devenit cel mai mare exportator din industrie, cu excepția sectorului auto și al componentelor auto, după ce a urcat mai bine de douăzeci de locuri și a ajuns pe poziția a 11-a în clasamentul general, livrând zece nave comerciale, dintre care cinci pentru industria petrolieră.

„Cifra de afaceri a societății noastre în anul 2016 a fost de aproximativ 506 milioane de dolari, realizată cu un număr mediu de 7.100 angajați proprii și ai societăților colaboratoare de pe platforma industrială. Procentul se menține la același nivel comparativ cu anul 2015“, au declarat reprezentanții administrației șantierului naval, care au precizat că exportul reprezintă 99% din cifra de afaceri. (telegrafonline.ro, 02.09.2017)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply