Festivalul de film ‘INDIE IPIFF’, editia XII 2017, Mangalia, 25-28 august

0
1237

Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – (UPFAR-ARGOA), organizează între 25 – 28 august, în parteneriat cu Primăria municipiului Mangalia, prin Direcţia de Cultură şi Sport, cea de-a XII-a ediţie a IPIFF – Festivalul INDIE  al Producătorilor de Film Independent.

Încă de la prima ediţie din 2006, Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți (IPIFF) a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film.

IPIFF a fost organizat la început în Constanța, Mamaia, iar apoi în București. Începând cu ediția din 2013, care a avut loc la Alba Iulia, apoi la Târgu Jiu, festivalul și-a propus să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul și susținătorul producțiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevărat independenți.

Festivalul IPIFF pune un accent deosebit pe producţia de film “INDIE”, film sută la sută independent, realizat cu mijloace proprii și cu multă, multă, prietenie.

Pentru această ediție, a XII-a de la Mangalia, dorim ca Festivalul să aibă o alură estivală cu filme și evenimente care să atragă publicul, văduvit de faptul că în oraș nu există un cinematograf și nici alte spații pentru spectacole, în afară de Casa de Cultură a orașului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe lângă filmele aflate în competiție (filme de lung și scurt metraj de ficțiune și documentare), spectatorii vor avea ocazia să urmărească o mini retrospectivă a filmelor de succes premiate la IPIFF în ultimii doi ani de zile („Două lozuri” și „București, Non Stop”), o seară de Stand-Up Comedy – Cristian Dumitru și una de Tango – Kari Tibor (muzică, dans și film).

Ultima seară a festivalului va fi onorată de prezența îndrăgitului cântăreț de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, care va concerta alături de Mariana Deac, în acompaniamentul formației „Crai Nou”.

Nici copiii aflați în ultimele zile de vacanța nu vor fi uitați. Vor avea loc matinee pentru copii cu filme de animatie celebre („Cars”, „Strada speranței”, „Ballerina”) și spectacole de Teatru Interactiv („Aladin”, „Mica Sirena”, „Peter Pan”).


Mangalia News, Vineri, 11 august 2017.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply