De ce nu poate repara Primăria Mangalia locurile de joacă din oraş

0
1760

Edilul din Mangalia, Cristian Radu, a anunţat că, în scurt timp, instituţia pe care o conduce va prelua întreaga activitate a fostei Administraţii a Domeniului Public şi Privat (ADPP) aflată în subordinea Consiliului Local.

„Înfiinţată la începutul anilor 2000, această instituţie a fost, în opinia mea, un robinet prin care unii politicieni locali sifonau fonduri uriaşe din banul public şi mai ales terenurile din oraş şi staţiuni. Tocmai din acest motiv, în ultimii ani, am fost blocat sistematic de unii consilieri locali, de fiecare dată când am propus desfiinţarea ADPP. Abia după alegerile de anul trecut am putut avea susţinerea unei majorităţi pentru ca Primăria să preia activitatea ADPP, documentaţia fiind acum în faza finală. Mă refer aici la tot ce înseamnă domeniul public: locuri de joacă, baze sportive, cimitire, parcări etc. Niciuna din toate acestea nu este încă în administrarea primarului, ci a Consiliului Local, prin ADPP”, a explicat primarul Cristian Radu.

Totodată, el a mai spus că locurile de joacă vor fi reparate în scurt timp după finalizarea documentaţiei ce vizează preluarea activităţii de la ADPP.

„Un caz asemănător este şi cu Portul Turistic. Proiectul a fost făcut de o firmă care apoi a intrat în faliment. Deci nu a mai putut face reparaţiile necesare. Din păcate, nici Primăria nu a putut interveni, lucrarea fiind în garanţie. Mai mult decât atât, nici măcar nu se găsesc documentele de provenienţă a stâlpilor de iluminat şi a celorlalte piese de mobilier urban. Sunt aspecte juridice care par minore, la o primă vedere, dar care pot avea consecinţe grave dacă nu respectăm legea. Într-adevăr, cetăţeanul judecă primarul în funcţie de cum arată oraşul. Dar pentru a ne face treaba corect, legal şi cu rezultate pozitive pe termen lung, trebuie mai întâi să punem în ordine ceea ce alţii au încurcat intenţionat, de-a lungul anilor, pentru a pune mâna pe terenurile de milioane de euro, din oraş şi staţiuni”, a mai spus şeful administraţiei publice din Mangalia.

cugetliber.ro Ştire online publicată Marţi, 09 Mai 2017. Autor: Carmen MOCANU.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply