Mangalia: Campanie umanitară „Fiecare copil merită un viitor mai bun”

0
1008

Cu ocazia sărbătorii a Sfintelor Paști, Serviciul Public de Asistență Socială împreună cu Asociația „Proactiv pentru Comunitate” și câțiva cetățeni generoși, au demarat proiectul „Fiecare copil merită un viitor mai bun”. Acest proiect vine în sprijinul familiilor defavorizate din municipiul Mangalia – Zona Fruviileg care, din cauza unor împrejurări nefavorabile trăiesc în condiții greu de închipuit, neavând șansa la un viitor mai bun.

Copiii din aceste familii merg la școală și au rezultate bune la învățătură, chiar dacă sunt zile în care nu au ce mânca, perioade ale anului în care nu au îmbrăcăminte adecvată sau rechizitele școlare necesare desfașurării cursurilor la același nivel cu ceilalți copii. Din dorința de a-și depăși condiția socială și de a reuși să iasă din mediul în care trăiesc fac eforturi deosebite, ce se oglindesc în rezultatele lor la învațătură.

Pentru susținerea acestor copii, Serviciul Public de Asistență Socială, Asociația „Proactiv pentru Comunitate” și câțiva cetățeni generoși s-au implicat atât financiar cât și material. Astfel, joi, 13 aprilie, reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială, s-au deplasat în zona Fruviileg pentru a le oferi ajutoare: alimente, dulciuri, haine și jucării, pentru ca aceste familii să-și petreacă sărbătorile pascale altfel decât de obicei.

Tot cu această ocazie, în urma campaniei desfașurate, le-au fost aduse bunuri casnice, electrocasnice (frigider, televizor, mașină de spălat, covoare, plăpumi, perne, lenjerii, pături, perdele, etc.) și mobilă. Familiile care au beneficiat de sprijin cu această ocazie sunt: Cotic Constantina,  Cordăreanu Elena și Gară Urania. Campania noastră urmărește în continuare asigurarea nutriției necesare pentru dezvoltarea copiilor, diminuarea ratei abandonului şcolar, susţinere în demersul educațional pentru ca aceștia să nu devină adulţi fără pregătire, cu şanse de angajare reduse, care îşi formează familii cu aceleaşi probleme, generaţie după generaţie.

Le mulțumim celor care au venit în sprijinul nostru și ne-au susținut în acest proiect care este un nou început în activitatea Serviciului Public de Asistență Socială.

„Sfintele Sărbători de Paşte să vă aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate, fericire şi puterea de a dărui şi ajuta semenii. Paşte Fericit!”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vineri, 14 aprilie 2017. Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply